8+ fenomenalnih Google aplikacija za koje možda niste znali

Svi znamo za one poznate Google aplikacije kao što su Youtube, Chrome, Translate, Maps itd. ali Google zapravo ima gomilu korisnih aplikacija na Play Store za koje možda niste nikad ni čuli, ili znali da ih pravi Google.

#1 Snapseed

best-android-apps-google-not-know-1

Ovo je jedna od najboljih aplikacija za uređivanje slika na Android uređajima. Ono što je izdvaja od ostalih, pored toga što je potpuno besplatna, jeste mogućnost uređivanja RAW fotografija! Naravno, poseduje efekte i podešavanje zamućenosti, oštrine, HDR itd.

#2 Androidify

androidify-google-app

Ovo je aplikacija zabavnog karaktera koja vam nudi kreiranje Android avatara po vašem ukusu. Možete menjati boju, oblik, kosu, odeću, dodati aksesoare i još dosta toga. Ako ste Android fan sigurno će vam se ova aplikacija dopasti!

#3 Google Gesture Search

best-android-apps-google-not-know-2

Pomoću ove aplikacije možete pretražiti sve u vašem telefonu samo pomoću pokreta prsta. Dakle, definišete u podešavanjima šta i na koji način ćete tražiti i to je to. Recimo, ako želite da pronađete aplikaciju „Chrome“ samo nacrtajte slovo „C“, i slično.

#4 Google Fit

best-android-apps-google-not-know-2

Danas dosta telefona pozntih brendova dolazi sa nekom fitnes aplikacijom, što je super, ali problem je što ste onda vezani za taj brend ako čuvate sve vaše aktivnosti u toj aplikaciji. Na svu sreći, Google ima svoju fitnes aplikaciju koja može da prati sve vaše aktivnosti i uvek je možete instalirati na bilo kom uređaju. Neke preinstalirane aplikacije za fitnes imaju čak opciju sinhronizacije sa Google servisom za fitnes pa tako možete učitati te podatke kada kupite nov Android uređaj.

#5 Google Handwriting Input

best-android-apps-google-not-know-2

Opet, neki proizvođači telefona ugrade svoju tastaturu u telefon i možda opciju za unost teksta crtanjem. Ali, opet ste vezani za taj brent, a često se desi da nema podršku za srpski. Zato Google ima rešenje u obliku Google Handwriting Input aplikacije. Google svakako već ima bogat rečnik skoro svih jezika sveta pa će raditi lepo i sa srpskim. Nikad lično nisam koristio ovakav način unosa teksta na dnevnom nivou ali verujem da će mnogima biti korisno.

#6 Chrome Remote Desktop

best-android-apps-google-not-know-2

Ova aplikacija vam omogućava upravljanje računara pomoću Android uređaja. Možete se povezati u par koraka sa računarom putem lokalne WiFi ili mobilne mreže. Veoma je jednostavna i korisna, po meni, za osnovne potrebe, bolja nego Teamviewer.

#7 Google Trips

best-android-apps-google-not-know-2

Nova aplikacija iz Google kuhinje koja me je oduševila. Google sada ima već poveliku bazu lokalnih sadržaja, ruta, mapa itd. i nekada je teško prikupiti sav taj sadržaj na jednom mestu kako biste iskoristili na putovanju. Taj problem rešava upravo Google Trips. Samo upišite kada i gde putujete i ova aplikacija će vam na jednom mestu prikupiti sve o tom mestu: rezervacije, letove, transport, lokalni sadržaj, restorane, preporuke za videti… bukvalno sve!

Možete pogledati još neke aplikacije ako putujete sami u inostranstvo: https://www.saznajnovo.com/2016/08/instaliraj-ove-aplikacije-ako-putujes-sam-u-inostranstvo/

#8 Google Duo i Allo

google duo

Duo i Allo su dve potpuno nove aplikacije koje nam je Google predstavio pre nekoliko dana, a namenjene su za video, odnosno tekstualno, dopisivanje.  Mišljenja su podeljena što se tiče ovih aplikacija, da li su nam zaista potrebne pored Google Messenger-a i Hangouts-a? Ali svakako zanimljivo je probati nešto novo.

BONUS: Google Keep

google keep android app

Ovu aplikaciju spominjem dosta u poslednje vreme ali ne i bez razloga. Ova aplikacija za hvatanje beleški je po meni najbolja trenutno koju sam uspeo da nađem, a da je besplatna. Pisao sam o njoj već pa pogledajte.

Google ima dosta aplikacija, a možete ih pronači na ovom linku: https://play.google.com/store/apps/dev?id=5700313618786177705

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *