Kako besplatno i legalno preuzeti igre koje se plaćaju?

Kod nas se uglavnom igre koje se plaćaju preuzimaju besplatno sa raznih Torrent sajtova. Ali, to nanosi dosta štete izdavačima a, nekad, i vašem računaru u vidu virusa. Naravno, da ne pričam da tada dolazite u konflikt sa zakonom.

Postoji i bolje rešenje u vidu promocija pa tako možete preuzeti neku igru potpuno besplatno i legalno iako se inače plaća. Kako?

Potpuno besplatne igre

1) Prvi način je Origin OtH (On the house).

besplatno-legalno-preuzimanje-igre-1
Slika: origin.com

Ovaj sajt daje potpuno besplatno pune verzije igrica koje se inače plaćaju, ali na određeni vremenski period. Ljudima je to bilo toliko čudno da su stavili obaveštenje ispod igrice, koja je u tom trenutku besplatna, gde jasno piše da je igra skroz besplatna, do kraja života, bez ikakve obaveze korisnika da išta ikada plati.

Problem je što nikad ne znate koja i kada će igra biti besplatna, ali dobra strana, pored toga što je besplatna, je što promocija traje neko vreme pa imate vremena da je iskoristite.

https://www.origin.com/irl/en-us/store/free-games/on-the-house

2) Game Giveaway of the day

besplatno-legalno-preuzimanje-igre-2
Slika: giveawayoftheday.com

Giveaway of the day je poznati sajt koji nudi svakoga dana neki softver potpuno besplatno, i promocija važi samo taj dan. Imaju i kategoriju za igre gde možete osvojiti nekoliko licenci za neku igru (recimo 100) ili besplatno preuzeti odmah – zavisi od ponude.

https://game.giveawayoftheday.com/

3) Igre koje su postale besplatne

Postoje i igre koje su se nakada plaćale ali su kasnije ponovo izdate kao besplatne. Takve igre možete pronaći na Wiki stranici gde imate spisak u vidu tabele i možete ga sortitati kako vam odgovara.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_commercial_video_games_released_as_freeware

Affiliate

Pisao sam članak o tome kako da dođete do neke igre besplatno pomoću Affiliate sistema. Ovo je i najbolji način jer tako možete zaraditi novac da kupite koju god igru želite. Još jedna prednost je što možete te pare i podići, ne morate potrošiti na igru.

Kako dobiti igre koje se plaćaju potpuno besplatno?

Teško je doći do plaćene igre besplatno ali je moguće. Svakako treba podržati izdavača i sve ljude koji rade na kreiranju igre tako što ćete je kupiti.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *