Microsoft priprema potpuno novi Paint! 3D crtanje je samo jedna novina

Iskreno, ne koristim MS Paint često, obično neku alternativu kao što je Paint.net, ali sada mogu sa sigurnošću reći da ću novu verziju sigurno koristiti, i to dosta! O da, novi Paint nam sprema dosta novina među kojima je mogućnost crtanja u tri dimenzije!

Yeah, Paint će napokon postati popularan (nadam se), ali na žalost zaluđenika Windows sedmice, koji hejtuju desetku iz ko zna kojih glupih razloga, neće imati tu čast da koriste novi Paint – Sorry.

Dakle, novi Paint će biti dostupan samo za korisnike Windows 10 sistema i to u vidu aplikacije. MS je uveo aplikaciju za pregledanje i uređivanje slika koja je, donekle, zamenila onaj podrazumevani program i meni se baš dopala. O tome sam već pisao, i snimio video, pa pogledajte ovde.

Video demonstracije novog MS Paint-a su se pojavile pre nedelju dana na zidu poznatog Twitter naloga WalkingCat gde možemo videti da će novi Paint imate dosta drugačiji korisnički interfejs, nove četkice i ostale alate za crtanje, ali najzanimljivije od svega – mogućnost crtanja u tri dimenzije.

https://twitter.com/h0x0d/status/784539144647282688

Aplikacija će takođe biti prilagođena za sve tipove ekrana na dodir i digitalne olovčice za crtanje, a i mi sa običnim mišem ćemo moći da uživamo u ovoj aplikaciji.

Dok čekamo da MS zvanično objavi novi Paint, WalkingCat je napisao upustvo (na italijanskom) kako već sada preuzeti, instalirati i pokrenuti, pa pogledajte uputstvo ovde.

Izvor: thenextweb.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *