Softver Vesti Windows

Microsoft priprema potpuno novi Paint! 3D crtanje je samo jedna novina

novi-paint-3d-microsoft-download
Slika: youtube.com

Iskreno, ne koristim MS Paint često, obično neku alternativu kao što je Paint.net, ali sada mogu sa sigurnošću reći da ću novu verziju sigurno koristiti, i to dosta! O da, novi Paint nam sprema dosta novina među kojima je mogućnost crtanja u tri dimenzije!

Yeah, Paint će napokon postati popularan (nadam se), ali na žalost zaluđenika Windows sedmice, koji hejtuju desetku iz ko zna kojih glupih razloga, neće imati tu čast da koriste novi Paint – Sorry.

Dakle, novi Paint će biti dostupan samo za korisnike Windows 10 sistema i to u vidu aplikacije. MS je uveo aplikaciju za pregledanje i uređivanje slika koja je, donekle, zamenila onaj podrazumevani program i meni se baš dopala. O tome sam već pisao, i snimio video, pa pogledajte ovde.

Video demonstracije novog MS Paint-a su se pojavile pre nedelju dana na zidu poznatog Twitter naloga WalkingCat gde možemo videti da će novi Paint imate dosta drugačiji korisnički interfejs, nove četkice i ostale alate za crtanje, ali najzanimljivije od svega – mogućnost crtanja u tri dimenzije.

Aplikacija će takođe biti prilagođena za sve tipove ekrana na dodir i digitalne olovčice za crtanje, a i mi sa običnim mišem ćemo moći da uživamo u ovoj aplikaciji.

  Potvrđeno: Galaxy S2 će imati Jelly Bean (Android 4.1)

Dok čekamo da MS zvanično objavi novi Paint, WalkingCat je napisao upustvo (na italijanskom) kako već sada preuzeti, instalirati i pokrenuti, pa pogledajte uputstvo ovde.

Izvor: thenextweb.com

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger