Digitalizujte svoje stare slike pomoću Google PhotoScan aplikacije!

Ako imate gomilu starih slika po raznim kutijama, ne bi bilo loše da ih digitalizujete i večno sačuvate. Digitalizacija starih slika kod kuće je dug proces i rezultat možda ne bude baš najbolji.

Jedan od načina je skenirati ih pomoću skenera ali to obično traje duže, a mnogi ni nemaju skener. A drugi način je uslikati sliku digitalnim foto-aparatom, ili telefonom. Ali i onda imamo problem jer slika nije u velikoj rezoluciji ili ima odsjaje.

Rešenje nam dolazi u vidu Google aplikacije PhotoScan!

PhotoScan radi veoma jednostavno:

  1. Pokrenite aplikaciju
  2. Usmerite kameru ka slici
  3. Aplikacija će postaviti 4 tačke
  4. Usmerite kameru ka tim tačkama
  5. Kamera će uslikati 4 slike i sjediniti ih u jednu savršenu

Za rezultat imate sliku u velikoj rezoluciji, savršeno odsečenu i poravnatu, bez odsjaja! Pored toga, aplikacija poseduje alate za doradu slike, pa možete odabrati automatsko poboljšanje ili ručno odrediti parametre. A treba i napomenuti da je opremljena „machine learning“ sistemom koji još bolje određuje parametre za svaku sliku pojedinačno.

Aplikacija je besplatna i možete je već sada preuzeti sa Play prodavnice:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos.scanner

Izvor: Google blog

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *