Google AI igrica prepoznaje i uči šta crtate!

0

Veštačka inteligencija (Artificial intelligence – AI) je u današnje vreme dosta popularna i koristi se sve intezivnije. Google ima, smem reći, najrazvijeniju do sada i dostupna je krajnjim korisnicima (makar jedan deo).

Imali smo prilike da vidimo kako je integrisana u novom Google asistentu (Google Assistant) koji je zamenio Google Now.

Sada se možemo igrati zahvaljujući Google AI eksperimentima. „A. I. Experiments“ je nešto slično kao Chrome Experiments samo što ovde korisnici mogu postavljati eksperimente bazirane na veštačkoj inteligenciji.

Na taj način krajnji korisnici mogu veoma lako razumeti veštačku inteligenciju i čak kreirati nešto svoje. Recimo, Quck, Draw! igrica ima ugrađenu AI i ume da prepozna crtež koji crtate rukom.

ai-draw-quick-google

Ova veštačka inteligencija vremenom uči, ali i zaboravlja, što je i njena odlika, baš kao i ljudski mozak. Konkretno ova igra uči dok crtate i tako se usavršava. Pamti, recimo, koliko vam vremena treba da nacrtate neki deo slike, ili koje delove prvo crtate.

Desi se da prepozna sliku pre nego što je završite, a tokom crtanja u realnom vremenu pokušava da prepozna i izgovara na šta slika u tom trenutku liči. Naravno, desi se da ni ne pogodi.

Imate 6 crteža i za svaki po 20 sekundi, pa okušajte svoj talenat! :)

Izvori seoexpert
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.