Kako da znate kada neko otvori vašu email poruku (2016)

9

Kada šaljemo email poruku ne možemo znati kada je, i da li je uopšte, primalac otvorio poruku jer email nema „seen“ opciju kao Facebook. Ipak, postoji rešenje i za to, a u ovom članku pišem o dodatku pod nazivom „HubSpot Sales“ koji nam to omogućava.

Ovaj dodatak za Chrome nudi razne opcije za email među kojima su zakazano slanje, prikaz informacija o osobi sa kojom vodite email prepisku i naravno obaveštenja kada neko otvori email poruku koju ste poslali.

obavestenje-kada-neko-procita-poruku-1

 

Dodatak radi veoma jednostavno:

 1. Instalirajte ga
 2. Pored tastera za slanje otkačite opciju za obaveštenja kada primalac otvori poruku
 3. Pošaljite poruku

To je to, veoma jednostavno. Kada tu opciju jednom otkačite, biće omogućena za svaki naredni put sve dok je opet ne ugasite.

obavestenje-kada-neko-procita-poruku-1

Sada, kada neko otvori taj email, vi dobijate obaveštenje u samom pregledaču o tome ko je otvorio poruku, kada, sa kog uređaja i sa koje lokacije!

Možete i odabrati da li želite da vidite sva obaveštenja, samo poruke koje nisu otvorene, samo koje su otvorene i linkove (ukoliko je neko kliknuo na link u email poruci ovde ćete videti). Isto tako možete onemogućiti obaveštenja za neki strim (prepisku) klikom na „Mute„.

obavestenje-kada-neko-procita-poruku-1

Pored toga, kao što sam spomenuo, dodatak prikazuje informacije o osobi sa kojom razmenjujete poruke. Prikuplja sve informacije koje može da pronađe, kao što su recimo ime i prezime, broj telefona, profile na društvenim mrežama, logo/sliku, a ako uspe da prikupi i Twitter nalog prikazaće najnovije objave u istom odeljku.

Jedina mana kod besplatne verzije je što možete primiti do 200 obaveštenja mesečno, ali ja nikad nisam toliko potrošio pa verujem da je za prosečnog korisnika sasvim dovoljno.

Instaliraj

Povezano:
9 komentara
 1. Jelena kaže

  Dobar je i boomerang for gmail.

 2. Boris kaže

  Kako da napravimo account mi koji nemamo wesite? :)

  1. Stefan Marjanov kaže

   Nije potreban sajt, samo email adresa.

   1. Boris kaže

    Instaliram pokrenem login or signup to use izaberem signup i izbaci sledeće:
    Create your account
    Enter your work email and company website below to get started. We’ll take care of the rest
    Gde grešim?

    1. Stefan Marjanov kaže

     Sad videh, ne sećam se da sam ja stavio URL pa zato. Ništa, pokušajte npr. URL neki nasumični (npr. google.com) da li će prihvatiti.

    2. Boris kaže

     Sorry. You can’t create an account using this domain name.

    3. Boris kaže

     Dodao neki url i sad je to polje zeleno, nema opciju Create kako dalje?

 3. Vladislav kaže

  Zahvaljujem na informaciji. Oduvek sam trazio besplatnu opciju za ovo. Da li znate neki addons za firefox mozda, jer chrome iz principa ne koristim vec par godina, od kad su mi se smucili iz Googla koliko ne zele da ucine i da odgovore na razne smislene zahteve u vezi sa povećanjem opcija za podešavanje privatnosti u chrome pretraživaču.

  Hvala unapred, Vladislav

  1. Stefan Marjanov kaže

   Ne koristim Firefox ali ima dodataka, recimo ovako nešto https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/gmail-notifier-restartless/
   Isprobajte više pa izaberite koji Vam najviše odgovara. Pozdrav.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.