Nova Facebook mogućnost: pronađi WiFi u blizini

Facebook je počeo da testira novu mogućnost pod nazivom „Find Wi-Fi“ koja se pojavila kod nekolicine korisnika.

Ne tako davno FB je počeo da od admionistratora stranica traži informaciju da li njihovo preduzeće poseduje WiFi, što bi moglo značiti da ćemo uskoro imati informacije o tome gde se nalazi WiFi u blizini.

Jasno je da FB želi da korisnici imaju dostupnu kvalitetnu internet vezu jer će tada više i češće deliti sadržaj. Koliko je samo frustrirajuće kada želite da postavite sliku ili strimujete video uživo a nemate WiFi ili brz internet?

Zato bi logičan potez bio obezbediti korisnicima informacije o tome gde mogu da se povežu na WiFi u blizini i dele sadržaj na ovom društvenoj mreži.

fb-wifi-finder
Slika: tnw

Urednici portala TNW su tokom anketiranja korisnika FB mobilne aplikacije došli do zaključka da se ova nova mogućnost nije pojavljivala na Android uređajima već samo kod nekolicine iOS. Ali svakako znamo da, ako ovu novinu uvedu, uvešće za sve korisnike.

Ako se vama pojavila mogućnost traženja WiFi mreža u blizini javite u komentaru.

Izvori: 1. tnw
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *