Od sada možete u realnom vremenu videti kolika je gužva u pošti!

Pre nekoliko dana sam pisao da je Google u Google mapama uveo informacije o prosečnom zadržavanju korisnika u nekom preduzeću, a sada imamo i informacije u realnom vremenu!

Kao što rekoh, prvo su uvedene informacije o tome kojim danima je najveća gužva, a zatim koliko se korisnici u proseku zadržavaju. Sve to sam predstavio na primeru redova u poštama i bankama, jer nekako tu ova opcija najbolje i služi.

Dakle, sada možete proveriti i kolika je gužva u nekom objektu uživo, u tom trenutku kada proveravate informacije. Svakako ova opcija je nova pa je nemaju sva preduzeća, a mogu je imati samo preduzeća koja se nalaze na Google mapama.

Do ove informacije dolazite na isti način kao što ste i za prosečno zadržavanje, a koje sam opisao u ovom članku. Pre svega proverite da li imate najnoviju verziju Google Maps aplikacije.

  1. Otvorite Google Maps i pronađite neki objekat
  2. Tapnite na njega i povucite panel ka gore da vidite sve informacije o tom mestu
  3. Sad idite malo dole dok ne naiđete na informaciju „Popular times
  4. Negde ispod se nalazi crveno „Live“ i pored informacije, npr. „Little busy“.
google-maps-busy-guzva-uzivo-live-2
Slika: SN

Ako posećujete Google mape preko računara:

  1. Otvorite maps.google.rs
  2. Kliknite na neki objekat
  3. Sa leve strane u panelu sa informacijama potražite sekciju „Popular times“ i Live

Sada kada imamo na raspolaganju sve tri vrste informacija o gužvama, znamo kada je najbolje posetiti određeni objekat i na taj način možemo bolje organizovati svoje dnevne obaveze.

Svakako veoma korisna opcija i nadam se da će je svi objekti imati jer su Live informacije danas veoma bitne.

Izvori: 1. Google
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *