Sada možete „bacati čini“ pomoću svog Android telefona!

0

Ako ste nekad poželeli da bacate čini kao Harry Potter u filmu onda je ovo vaš srećan dan! Google je u saradnji sa filmom „Fantastic Beasts and Where to Find Them“ – bazirano na knjizi autorkinje „Harry Potter“ filma Dž.K. Rouling – kreirao glasovne komande koje pokreću akcije u telefonu.

Glasovne komande koje je moguće koristiti su:

  1. Lumos – uključuje blic na telefonu
  2. Nox – isključuje blic
  3. Silencio – isključuje zvuk zvona i obaveštenja

Poznate komande? Naravno, pojavljuju se u Harry Potter filmu gde se sa „Lumos“ štapić pretvara u svetiljku, a „Silencio“ čini da se ljude utišaju.

fantasticbeasts_lights
Slika: google.com

Da biste aktivirali ove komande, potrebno je da otvorite glavnu Google aplikaciju na telefonu, imate omogućenu glasovne komande i izgovorite „Ok Google, komanda“ odnosno na primeru: „Ok Google, Lumos“ ako želite da uključite blic telefona.

Možete i tapnuti na ikonicu mikrofona kako bi se aktivirao mod slušanja pa ne morate izgovoriti „Ok Google“ već samo komandu.

Pored toga, Google ja najavio posebnu Street View mapu rađenu za taj filma pa ćete imati prilike da se prošetate kroz New York u 1926.-oj godini. Isto tako i igricu za Daydream View pa ćete moći da mašete čarobnim štapićem, rešavate zagonetke i pronalazite zveri iz filma.

Izvor: forbes.com

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.