Facebook: kako prijaviti lažne objave

0

Svakodnevno se susrećemo sa lažnim objavama na Facebook-u jer neki sajtovi, u nedostatku kvalitetnih, jednostavno moraju da izmisle „bombastične“ naslove kako bi privukli posete.

Znamo da se klik na tavu objavu završi sa „Na koju glupost sam potrošio/la vreme“, ili „Gle opet neki virus, pa odakle?“, ili „Pa ovo uopšte nije istina!“ i slično.

Međutim, ako ste jedan od onih korisnika koji misle svojom glavom, sigurno zaobilazite ovakve objave u širokom luku. Još bolje bi bilo ako biste ih prijavili kako bi Facebook algoritam „naučio“ koje su to objave lažne i tako se razvijao. Za rezultat imate čistiju početnu stranicu i više kvalitetnijih objava.

1) Kliknite na malu strelicu u gornjem desnom uglu objave

prijavi-lazne-vesti-facebook-1

2) Izaberite „Report post

prijavi-lazne-vesti-facebook-1

3) Izaberite drugu opciju „I think it shouldn’t be on Facebook„, Continue

prijavi-lazne-vesti-facebook-3

4) Izaberite „It’s false news story„, Continue

prijavi-lazne-vesti-facebook-4

5) Sad ćete imati nekoliko opcija da birate u zavisnosti gde ste naišli na tu objavu.

Uglavnom, uvek ćete imati opcije „Block“ i „Hide all…“ a nekad i dodatne vezane za neku osobu/stranicu preko koje ste videli objavu.

6) Izaberite „Block“ i kliknite „Done

prijavi-lazne-vesti-facebook-5

Sad će se pojaviti Feedback polje koje možete i ne morate popuniti. Uglavnom, prijava je poslata. Verovatno nećete dobiti nikakvu povratnu informaciju ali je svakako objava dodata u sistem gde će Facebook algoritam dalje rešavati.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.