Google Maps sada prikazuju i da li objekat poseduje prilaz za invalidska kolica

Google mape u poslednje vreme dobijaju sve više novih i korisnih informacija, o kojima sam već pisao ovde i ovde, a sada postoji još jedna – pristup za invalidska kolica.

Osobama sa invaliditetom je često onemogućen ulaz u neki objakat jer ne postoji adekvatan prilaz za invalidska kolica. To se rešava jednostavno ali u Srbiji je mentalitet takav da je vlasnicima objekata taj problem negde u šesnaestom planu.

Google je rešio da pomogne tako što je u svoj servis Google Maps ubacio odeljak u kojem piše da li neki objekat poseduje taj prilaz ili ne. A informacije o tome daju sami korisnici jednostavnim glasanjem.

Možda ste primetili već da kada posetite neko mesto Google vas pita da odgovorite na par pitanja, a među kojima je i „Da li taj i taj objekat poseduje prilaz?“. Ja uvek odgovorim na što više pitanja jer znam da će nekima biti od velike pomoći, pa preporučujem i vama isto.

Ova novina se tek polako uvodi pa nećete videti za sve objekte ove informacije. Međutim, svakako možete ubrzati taj proces ako odgovorite na pitanja kada vam se pojave na telefonu nakon što posetite neki objekat.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *