Kako napraviti usporene snimke sa bilo kojim Android telefonom?!

Samo nekoliko telefona imaju kamere sposobne da snimaju usporene snimke, ali postoji besplatna aplikacija pomoću koje možete napraviti ovakve snimke sa bilo kojim Android telefonom.

Ipak, dodao bih napomenu da ne vredi koristiti ovu aplikaciju na uređajima koji imaju jako lošu kameru. Dakle, makar malčice noviji telefoni, recimo 8MP minimum kako bi snimak izgledao iole pristojno.

Kreatori aplikacije tvrde da snimak neće izgledati mutno, već koristi originalan kvalitet, što je svakako plus. Svakako savet je snimati gde ima dosta svetlosti.

Kratko uputstvo:

1) Instalirajte „Free Slo Mo video editor

2) Kamerom telefona snimite video

3) Otvorite taj video u pomenutoj aplikaciji

4) Izaberite opseg videa koji će biti usporen

5) Pregledajte i sačuvajte

Korišćenje aplikacije je jednostavno i nije potrebno nikakvo posebno objašnjenje. Ipak, ispod se nalazi video snimak na kojem možete pogledati kako aplikacija radi i uputstvo za upotrebu.

Napomena: računajte na to da ovaj usporen snimak i onaj koji snimi kamera sposobna za to nisu istog kvaliteta. U ovom slučaju snimak zadržava FPS a samo se stvara efekat usporenog snimka.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *