Chrome dodatak otkriva Clickbait objave na Facebook-u!

0

Već sam pisao kako da sami otkrijete i prijavite Clickbait objave na Facebook-u, ali sada postoji dodatak za Chrome koji ih otkriva za vas.

Ovaj dodatak postavlja bedž u donjem desnom uglu objave u obliku linka i prikazuje da li je objava Clickbait ili nije, a ako nije siguran onda napiše procenat sigurnosti.

Dodatak radi i na domaćim objavama (tj. za objave na svim jezicima) jer ne uzima samo naziv članka kao kriterijum već i opis, dužinu teksta, reklame u odnosu na sadržaj… i sve ostale parametre.

Međutim, dodatak nije uvek precizan, naravno. Desi se nekad da nije 100% siguran pa ispiše procenat sigurnosti. Testirao sam ga nekoliko minuta i uglavnom je pogađao, kako za domaće tako i za strane objave.

Kada instalirate dodatak, ugasite karticu na kojoj vam je otvoren FB, otvorite novu i opet učitajte FB. Sada ćete videti u donjem desnom uglu linkova bedž zelene boje ukoliko objava nije Clickbait ili narandžaste ukoliko jeste ili dodatak nije siguran. Inače, funkcioniše i na linkovima u komentarima, što je svakako plus. Ali, ne radi na stranicama, već samo na početnoj (koliko sam uspeo da primetim tokom testiranja).

Možete besplatno instalirati ovaj dodatak iz Chrome web prodavnice – link.

Primeri:

chrome clickbait extesion detector
Primer domaće Clickbait objave (100% sigurnost)
chrome clickbait extesion detector
Primer domaće objave koja nije Clickbait (100% sigurnost)
chrome clickbait extesion detector
Primer linka u komentaru koji nije Clickbait (100% sigurnost)
chrome clickbait extesion detector
Primer strane objave koja je možda Clickbait (88.94% sigurnost)
chrome clickbait extesion detector
Primer domaće objave koja je možda Clickbait (78.08% sigurnost)
Izvori addictivetips
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.