Chrome dodatak otkriva Clickbait objave na Facebook-u!

Već sam pisao kako da sami otkrijete i prijavite Clickbait objave na Facebook-u, ali sada postoji dodatak za Chrome koji ih otkriva za vas.

Ovaj dodatak postavlja bedž u donjem desnom uglu objave u obliku linka i prikazuje da li je objava Clickbait ili nije, a ako nije siguran onda napiše procenat sigurnosti.

Dodatak radi i na domaćim objavama (tj. za objave na svim jezicima) jer ne uzima samo naziv članka kao kriterijum već i opis, dužinu teksta, reklame u odnosu na sadržaj… i sve ostale parametre.

Međutim, dodatak nije uvek precizan, naravno. Desi se nekad da nije 100% siguran pa ispiše procenat sigurnosti. Testirao sam ga nekoliko minuta i uglavnom je pogađao, kako za domaće tako i za strane objave.

Kada instalirate dodatak, ugasite karticu na kojoj vam je otvoren FB, otvorite novu i opet učitajte FB. Sada ćete videti u donjem desnom uglu linkova bedž zelene boje ukoliko objava nije Clickbait ili narandžaste ukoliko jeste ili dodatak nije siguran. Inače, funkcioniše i na linkovima u komentarima, što je svakako plus. Ali, ne radi na stranicama, već samo na početnoj (koliko sam uspeo da primetim tokom testiranja).

Možete besplatno instalirati ovaj dodatak iz Chrome web prodavnice – link.

Primeri:

chrome clickbait extesion detector
Primer domaće Clickbait objave (100% sigurnost)
chrome clickbait extesion detector
Primer domaće objave koja nije Clickbait (100% sigurnost)
chrome clickbait extesion detector
Primer linka u komentaru koji nije Clickbait (100% sigurnost)
chrome clickbait extesion detector
Primer strane objave koja je možda Clickbait (88.94% sigurnost)
chrome clickbait extesion detector
Primer domaće objave koja je možda Clickbait (78.08% sigurnost)
Izvori: 1. addictivetips
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *