Kako preuzeti .apk fajl bez virusa besplatno

Android aplikacije se pakuju u APK fajlove koje možete veoma lako kopirati sa uređaja na uređaj i instalirati u par poteza (nešto kao .exe za Windows). Jedini problem je što se na internetu nalazi gomila zaraženih .apk fajlova.

Kako preuzeti najnoviji .apk fajl bez virusa? Postoji nekoliko načina, a ja ću vam pokazati dva koja od vas ne zahtevaju gotovo nikakav trud (jer ostali načini zahtevaju pravljenje lažnog Google naloga i instalaciju raznih dodataka u veb pregledač).

A ovde možete pročitati uputstvo kako instalirati .apk fajlove – link.

1# način – Apkmirror

Jedini sajt na kojem možete pronaći 100% sigurne .apk fajlove bez virusa i izmenjenog koda. Svaka aplikacija koja se pošalje na ovaj sajt se proverava pomoću digitalnog Fingerprint ključa koji potvrđuje vlasništvo nad aplikacijom. Recimo, Microsoft ima svoj ključ i kada kompajlira aplikaciju i pošalje na Apkmirror proveravaju se ključevi. Ako se ustanovi da je to Microsoft, onda se aplikacija odobri.

besplatne apk aplikacije bez virusa

Problem je što ne možete naći uvek sve aplikacije, uglavnom se popularnije nalaze ovde. Sajt je koristan dosta jer, recimo, kada se pojavi nova aplikacija često nije dostupna za sve države pa je možete instalirati na ovaj način. Da se podsetimo, ovaj sajt smo koristili kada sam pisao uputstvo za Pokemon Go, Messenger Lite, Prisma aplikaciju, MS Hyperlapse itd.

2# način – Apk Downloader

Ovaj sajt nudi online rešenje za direktno preuzimanje aplikacija (.apk fajlova) sa Play prodavnice. Dakle, unesete ID aplikacije ili kompletan URL i kliknete Download. Sajt pokušava da preuzme .apk fajl direktno sa Play prodavnice ukoliko ima slobodnih uređaja.

besplatne apk aplikacije bez virusa

Problem je što se nekad čeka malo duže (par minuta), a nekad ni ne uspe da preuzme aplikaciju. Prednost u odnosu na Apkmirror je što možete izabrati bilo koju (besplatnu) aplikaciju umesto da birate iz postojaće baze.

Oba načina su za preuzimanje besplatnih aplikacija! Plaćene besplatno možete preuzeti jedino sa piratskih sajtova i to sa izmenjenim kodom (krekovane). To je svakako najmanje sigurno i ne preporučujem.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *