Top 8: Kako hakovati FB profil (2017)

Iako je Facebook dosta dobro zaštićen, ipak je moguće hakovati nečiji nalog. Tačnije, postoji dosta načina za to. „Kako hakovati FB nalog“ je često pitanje, neki bi da hakuju druge, a neki da se zaštite od hakovanja.

Bez obzira koliko sam FB bio dobro zaštićen, najviše metoda koje se danas primenjuju koriste čoveka kao slabu kariku.

Sledi lista od nekoliko načina kako možete hakovati nečiji FB profil, ili kako mogu hakovati vaš. Zato, pročitajte sve i proverite da li ste dovoljno zaštitili svoj nalog.

8 načina za hakovanje Facebook naloga

#1 Phishing

kako hakovati fb nalog
Slika: eff.org

Ova metoda je bila popularna ranije, sada moderni veb pregledači sami rešavaju ovaj problem. Međutim, to ne znači da je iskorenjen.

U suštini, ova metoda podrazumeva kreiranje identične stranice nekog sajta (u ovom slučaju je to FB) kako bi korisnik bio prevaren i kako bi se prijavio misleći da je na pravom sajtu. Kada unese svoje podatke, oni bivaju prebačeni u bazu napadača a korisnik neće ni primetiti.

Zaštita:

 • Koristite Chrome koji prepoznaje ovakve sajtove
 • Uvek proverite URL (da li je facebook.com)

#2 Keylogger

Kako hakovati FB
Slika: amazonaws.com

Jedna popularna metoda jer se teško detektuje. Keylogger je alat koji napadač instalira u računar žrtve koji počinje da prati sve šta on unosi preko tastature. Zatim se ti podaci šalju napadačupreko FTP-a ili mail-a.

Zaštita:

#3 Sačuvane lozinke u veb pregledaču

kako hakovati fb nalog
Slika: howtogeek.com

Lično sam video da ljudi često čuvaju lozinke u veb pregledaču i to je velik problem. Kada neko sedne za vaš računar, a niste ga zaključali, može jednostavno da poseti stranicu sa sačuvanim lozinkama i da se prijavi na sajt.

Ako korisnik koristi Chrome, ovim lozinkama se jednostavno može pristupiti sa ove URL adrese: chrome://settings/passwords

Zaštita:

 • Jednostavno ne čuvajte lozinke u veb pregledaču
 • Koristite neki alat za to, recimo lastpass

#4 Session Hijacking

kako hakovati fb nalog
Slika: codeproject.com

Ova metoda se više ne koristi jer je FB kompletno prešao na SSL. U suštini, napadač se poveže na istu mrežu na kojoj je i žrtva i jednostavno „ukrade“ sesiju prostim presretanjem saobraćaja. Na taj način napdač može koristiti napadnuti FB nalog bez znanja podataka za prijavu.

Zaštita:

 • Samo uvek obratite pažnju da li je uključen SSL (HTTPS)
PODELI:

Povezane objave:

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!

2 komentara

 1. Shiva kaže

  Napisano je: „Postoje skripte koje mogu izvući sačuvane lozinke iz veb pregledača u trenutku kada se USB ubaci u računar.“ a onda kao zaštita se predlaže: „Uvek skenirajte USB nakon što ga ubacite u računar“. Šta sam dobio time ako sam se već zarazio?
  Antivirus ako nije video kontaminaciju neće videti ni zaraženi USB fleš.

  1. Stefan Marjanov kaže

   Jer možeš da skeniraš da li je USB zaražen tom skriptom. Ako jeste, samo ukloniš i formatiraš i sve što je „pokupio“ nestaje. Takođe, verovatno USB nije zarazio tvoj računar jer bi ga onda AV detektovao, a napadač želi da to izbegne. Ali svakako treba i računar skenirati ako AV detektuje virus na USB-u.

Sviđa ti se članak?

Lajkuj stranicu i budi u toku! Hvala