Top 8: Kako hakovati FB profil (2017)

Iako je Facebook dosta dobro zaštićen, ipak je moguće hakovati nečiji nalog. Tačnije, postoji dosta načina za to. „Kako hakovati FB nalog“ je često pitanje, neki bi da hakuju druge, a neki da se zaštite od hakovanja.

Bez obzira koliko sam FB bio dobro zaštićen, najviše metoda koje se danas primenjuju koriste čoveka kao slabu kariku.

Sledi lista od nekoliko načina kako možete hakovati nečiji FB profil, ili kako mogu hakovati vaš. Zato, pročitajte sve i proverite da li ste dovoljno zaštitili svoj nalog.

8 načina za hakovanje Facebook naloga

#1 Phishing

kako hakovati fb nalog
Slika: eff.org

Ova metoda je bila popularna ranije, sada moderni veb pregledači sami rešavaju ovaj problem. Međutim, to ne znači da je iskorenjen.

U suštini, ova metoda podrazumeva kreiranje identične stranice nekog sajta (u ovom slučaju je to FB) kako bi korisnik bio prevaren i kako bi se prijavio misleći da je na pravom sajtu. Kada unese svoje podatke, oni bivaju prebačeni u bazu napadača a korisnik neće ni primetiti.

Zaštita:

 • Koristite Chrome koji prepoznaje ovakve sajtove
 • Uvek proverite URL (da li je facebook.com)

#2 Keylogger

Kako hakovati FB
Slika: amazonaws.com

Jedna popularna metoda jer se teško detektuje. Keylogger je alat koji napadač instalira u računar žrtve koji počinje da prati sve šta on unosi preko tastature. Zatim se ti podaci šalju napadačupreko FTP-a ili mail-a.

Zaštita:

#3 Sačuvane lozinke u veb pregledaču

kako hakovati fb nalog
Slika: howtogeek.com

Lično sam video da ljudi često čuvaju lozinke u veb pregledaču i to je velik problem. Kada neko sedne za vaš računar, a niste ga zaključali, može jednostavno da poseti stranicu sa sačuvanim lozinkama i da se prijavi na sajt.

Ako korisnik koristi Chrome, ovim lozinkama se jednostavno može pristupiti sa ove URL adrese: chrome://settings/passwords

Zaštita:

 • Jednostavno ne čuvajte lozinke u veb pregledaču
 • Koristite neki alat za to, recimo lastpass

#4 Session Hijacking

kako hakovati fb nalog
Slika: codeproject.com

Ova metoda se više ne koristi jer je FB kompletno prešao na SSL. U suštini, napadač se poveže na istu mrežu na kojoj je i žrtva i jednostavno „ukrade“ sesiju prostim presretanjem saobraćaja. Na taj način napdač može koristiti napadnuti FB nalog bez znanja podataka za prijavu.

Zaštita:

 • Samo uvek obratite pažnju da li je uključen SSL (HTTPS)

#5 Hakovanje telefona

kako hakovati fb nalog
Slika: kinja-img.com

Dosta korisnika ostaje prijavljeno na svoj Facebook nalog na telefonu i ako napdač dospe u posed telefona može pristupiti i FB nalogu. Ali, ne mora ni fizički doći u posed, dovoljno je da instalira maliciozni softver i primati podatke preko interneta.

Zaštita:

 • Stavite neki metod zaključavanja telefona
 • Ne instalirajte .apk aplikacije sa nepouzdanih sajtova
 • Kada posetite zaražen sajt nemojte klikćati na sve reklame koje iskoče

#6 DNS Spoofing

hakovanje fb naloga
Slika: slidesharecdn.com

Ako su napdač i žrtva na istoj mreži, napdač može iskoristiti ovu metodu kako bi redirektovao saobraćaj na neki svoj sajt. Recimo, može redirektovati na neku svoju phishing stranicu a korisnik neće primetiti jer zna da je ukucao facebook.com. Ova metoda takođe slabije uspeva jer moderniji veb pregledači imaju zaštite.

Zaštita:

 • Koristite modernije veb pregledače
 • Pre prijave proverite URL
 • Proverite DNS podešavanja u sistemu
 • Na svojoj mreži proverite DNS u ruteru

#7 USB hakovanje

Slika: komando.com

Postoje skripte koje mogu izvući sačuvane lozinke iz veb pregledača u trenutku kada se USB ubaci u računar. USB ima dosta propusta i uvek pazite čiji ubacujete.

Zaštita:

 • Ne kupujte polovne USB stikove
 • Uvek skenirajte USB nakon što ga ubacite u računar

#8 Man In the Middle (MITM)

Slika: incapsula.com

Popularna metoda i postoje čak Android aplikacije koje je koriste. U ovom slučaju napadač se postavi između interneta i korisnika tako da sav saobraćaj prolazi kroz njega. Na taj način može sačuvati neke bitne podatke ili ubaciti svoje.

Zaštita:

BONUS: Social Engineering

Slika: cbsistatic.com

Ovo je prava definicija korišćenja čoveka kao najslabije karike. Napdač jednostavno izvlači informacije od žrtve kako bi došao do moguće lozinke. Korisnici koji nisu vični tehnologiji i koriste lozinke kao što su imena dece, ulica i broj, mesto rođenja itd. bivaju lako hakovani ovom metodom.

Napadač se prvo lažno predstavi, zatim sprijatelji sa žrtvom, pokušava da izvuče neke bitne informacije, i na kraju koristi kombinacije kako bi složio lozinku.

Zaštita:

 • Ne delite svoje lične informacije
 • Izbegavajte sumnjive profile

To bi bilo to za ovaj članak, nadam se da vam je bio od koristi.

Odricanje odgovornosti: sve radite na sopstvenu odgovornost. Ja, niti bilo ko drugi, nije odgovoran za eventualne štete i posledice nastale usled korišćenja informacija i alata iz ovog teksta.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

4 komentara

 1. Napisano je: „Postoje skripte koje mogu izvući sačuvane lozinke iz veb pregledača u trenutku kada se USB ubaci u računar.“ a onda kao zaštita se predlaže: „Uvek skenirajte USB nakon što ga ubacite u računar“. Šta sam dobio time ako sam se već zarazio?
  Antivirus ako nije video kontaminaciju neće videti ni zaraženi USB fleš.

  • Jer možeš da skeniraš da li je USB zaražen tom skriptom. Ako jeste, samo ukloniš i formatiraš i sve što je „pokupio“ nestaje. Takođe, verovatno USB nije zarazio tvoj računar jer bi ga onda AV detektovao, a napadač želi da to izbegne. Ali svakako treba i računar skenirati ako AV detektuje virus na USB-u.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *