6 potpuno beskorisnih aplikacija za telefon

Pored zaista dobrih i korisnih aplikacija za naše telefone, na internetu možemo naići i na neke potpuno beskorisne. Neke su toliko beskorisne da je pravo pitanje zašto bi ih neko instalirao, ili platio čak 400 dolara?!

#6 Abu Moo Collection

Radi se o kolekciji od 6 aplikacija i svaka od njih košta čitavih 400 dolara. Šta rade? Ništa, stoje vam u telefonu i možete da pokažete prijateljima da imate Abu Moo aplikaciju od 400 dolara. Čak imate i loše odrađen widget za početni ekran i tako vam stoji kako biste se pohvalili.

most useless android apps

#5 Fan cooler

Zamislite postoji aplikacija „ventilator“ koja će vas, navodno, rashladiti – šta koji…?! Imate lepo ventilator i brzine, uključite ga, odaberite brzinu i rashladite se. Ne može biti jednostavnije. Međutim, imate li para da unajmite sluge koje će mahati lepezom iza telefona ka vama jer ova aplikacija naravno ne radi apsolutno ništa. Izvinjavam se, radi – oduzima vam vreme.

most useless android apps

#4 Yo

Sećate li se Yo aplikacije? Dobila je veliku pažnju nakon pojavljivanja. Njena jedina svrha je da pošaljete „Yo“ nekom vašem prijatelju sa liste. Nije ažurirana još od 2015. godine, a nova Google Allo aplikacija je ostavila u prašini Yo. Zanimljivo je da su je pomenuli u seriji Silicon Valley kao dobru ideju, pa ju je čak i jedan hteo kopirati.

most useless android apps

#3 Hold on

Imate taster koji tapnete i držite što duže možete. Poenta? Pa nema je naravno. Možete se takmičiti sa prijateljem ko će duže držati taster, odnosno kome će baterija duže trajati, odnosno kome će se reklama u aplikaciji kasnije pojaviti i tako prekinuti dodir. Umesto da potrošite vreme i memoriju u telefonu na ovu aplikaciju, možete se jednostavno takmičiti sa prijateljem ko duže može da izdrži a da ne trepne. Barem nema reklama.

most useless android apps

#2 Human to animal translator

Ima i aplikacija koje proizvode zvuke za životinje koje, navodno, nešto i znače. Recimo, možete „reći“ svom psu da ste srećni. Čak možete i nadograditi aplikaciju kako biste dobili dodatne „reči“. Ima dosta ovih aplikacija za kućne ljubimce koje ispuštaju zvuke koji ništa ne znače, a verovatno samo još više iritiraju vašeg ljubimca. Bolje mu onda kupite igračku na pijaci (nemojte u Pet Shop-u, skupi su kao da su iz raja izašli) i barem ćete biti mirni neko vreme, dok je ne pokida. Tako da, laseri, zvuždaljke i razni prevodioci ljudskog govora u životinjski možete slobodno zaobići. (U ovu listu ne ubrajam aplikacije koje imitiraju zvuke životinja radi edukacije dece).

most useless android apps

#1 Clean Master

I na prvom mestu, sasvim zaslužno, popularna Clean Master aplikacija. Aplikacija koja obećava da će preporoditi vaš usporeni Android telefon prostim klikom na taster. Ok, može da očisti smeće iz telefona, ali to isto smeće možete vi sami obrisati bez aplikacije (Android ima sve te funkcije u sebi). Ali, to i nije toliko strašno, strašno je što je sada zatrpana gomilom dodatnih funkcija kao što su Anti-virus (koji će Androidu to?) ili RAM booster (opet Android ima u sebi to već) ili, pazite sad ovo – CPU cooler! Osim ako nemate Galaxy S7 sa „vodenim“ hlađenjem, teško da će vam bilo koja aplikacija ohladiti procesor. I tako na kraju imate aplikaciju koja vam više troši bateriju, memoriju i greje telefon nego što rešava te probleme. A koliko su ovakve aplikacije beskorisne već sam pisao detaljnije – pročitajte ovde.

most useless android apps

Inspiraciju za ovaj tekst sam dobio na sajtu Android Authority i rešio da napišem jedan takav tekst jer delimo isto mišljenje. A koja je vama najbeskorisnija aplikacija? Napišite u komentaru.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *