Google prestigao Apple kao najvredniji brend

0

Apple je dugo držao prvo mesto kao najvredniji brend u svetu, međutim, 2017. godina je značajna za Google jer je trenutno ta kompanija prva na pomenutoj listi.

Prošle godine vrednost Google brenda je iznosila 88.2 milijarde dolara, a sada, prema izveštajima Brand Finance Global 500, vredi 109.5 milijarde dolara. Dok je vrednost Apple brenda prošle godine iznosila 149.5 milijarde, ove godine je ta cifra znatno niža, pa sada vredi 107.1 milijardu dolara. Dakle, rast od 24% za Google, i pad od 27% za Apple.

google most valuable brand in world 2017
Slika: brandirectory.com

Kako iz Brand Finance navode, Apple je previše iskoristio dobru volju svojih kupaca pa nije uspeo da ostvari velike prihode na novim proizvodima kao što je Apple Watch te ne uspeva da demonstrira zaista inovativne stvari koje su u planu.

Dok za Google Brand Finance kaže da je ta kompanija ostala nepobediva na polju pretrage, što im donosi najveću zaradu. Alphabet je takođe doprineo povećanom prihodu Google kompaniji jer je i sama ostvarila veći prihod u godinu dana nego što su očekivali.

Na listi posle Google i Apple kompanija se nalaze Amazon sa 106.4 milijarde dolara, zatim AT&T sa 87 milijarde, Microsoft sa 76.3 milijarde, i na šestom mestu tek je Samsung sa 66.2 milijarde dolara.

Izvori brandirectory cnbc
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.