Kako dodati prevod na bilo koji online film ili seriju?

Ako ste napokon našli na nekom stranom sajtu film ili seriju ali nema prevod na srpski jezik, onda je ovo uputstvo za vas.

Postoji nekoliko dobrih domaćih sajtova na kojima možete gledati online filmove i serije sa prevodom ali problem nastaje kada ne možete da pronađete taj određeni film ili tu određenu seriju ili možda postoji ali nema prevoda. Ja uvek tražim na stranim sajtovima iz više razloga: filmovi i serije se ranije pojave, kvalitet snimka je obično bolji, nema potrebe za instalacijom dodataka i raznih softvera, nema (ili ima manje) reklama.

P.S. za ljubitelje serija preporučujem ovaj sajt.

Naravno, ima i domaćih sajtova koji su odlični jer uzimaju video snimke sa stranih servera i u svoj player ubace prevod. Međutim, ima makar reklama koje iskaču kada kliknete Play, ili morate da čekate da biste gledali, ili morate instalirati neki dodatak.

Vašim mukama je došao kraj jer postoji jednostavno rešenje: strani sajtovi + vaš računar kao host za prevod.

Potrebno vam je:

Uputstvo:

1) Raspakujte preuzeti player i pokrenite ga dvoklikom

2) Preuzmite prevod i prevucite ga u player

subtitle any online video tv show (3)

3) Pitaće vas za Encoding. Odmah će prepoznati neki ali možete podesiti i sami. Za latinicu najbolje odgovara „CP 1250“

subtitle any online video tv show (3)

4) Taj player će se uvek nalaziti iznad svega (pa i filma/serije)

5) Otvorite stranicu gde se nalazi film/serija

6) Pritisnite Play na sajtu i u isto vreme za prevod u tom Penguin player-u (možete malo kasniti, oko sekund)

subtitle any online video tv show (3)

Sada će film/serija da krene na sajtu kao i vaš prevod. Taj prevod pozicionirajte gde vam odgovara. Možete podesiti veličinu teksta i ostale parametre ako kliknete na zupčanik u donjem desnom uglu. Takođe, odmah pored njega je strelica za promenu veličine prozora za prevod.

Napomena: u ovom članku se nalazi samo uputstvo kako da pustite prevod iz računara za bilo koji film/seriju na internetu. Prema tome, nema linkova ka serijama i filmovima, morate ih sami naći. Preporučujem da koristite neki AdBlock dodatak, npr. uBlock.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *