Kako (i zašto) lažirati Android lokaciju?

0

Da li ste znali da možete lažirati svoju lokaciju preko Android telefona? Ne, ne morate biti stručnjak, čak vam ne treba ni root, dovoljna je jedna aplikacija i nekoliko podešavanja.

Pre svega, zašto lažirati svoju lokaciju?

Sigurno imate svoje razloge, a neki od njih mogu biti recimo testiranje sopstvenih aplikacija koje su bazirane na lokaciji. Recimo, ne možete otići u Kanadu da biste testirali kako se aplikacija tamo ponaša. Ili recimo možete hakovati igrice koje koriste lokaciju. Da, Pokemon Go se tako može igrati, ali sama Pokemon Go aplikacija ima zaštitu pa ne preporučujem da koristite ovaj metod.

Kako lažirati Android lokaciju?

  1. Omogućite „Developer“ opcije tako što ćete otići u podešavanje telefona > About > (Software info) > Build Number. Sad brzo tapnite nekoliko puta dok se ne pojavi poruka da su opcije programera omogućene.
  2. Instalirajte Floater aplikaciju – link.
  3. Idite u podešavanje telefona i na dnu nađite „Developer options“ (stavka koju ste omogućili u koraku 1)
  4. Uđite i malo dole pronađite opciju „Mock location app
  5. Tapnite na to i odaberite Floater sa liste.
  6. Pokrenite Floater kao klasičnu aplikaciju i na mapi koja se pojavi odaberite lokaciju
  7. Tapnite na Play taster u donjem levom uglu

fake gps location android
Slika: saznajnovo.com

Da prekinete lažnu lokaciju, pauzirajte Floater tako što ćete tapnuti na taster za pauzu u donjem levom uglu. Da ugasite, tapnite na iks (x) taster gornjem desnom uglu.

Kada tapnete izvan prozora gde se nalazi mapa, onda će prozor nestati i pojaviće se lebdeća ikonica. Kada je tapnete na nju mapa se opet vraća.

Možete i kompletno onemogućiti lažne lokacije tako što ćete opet otići u Developer options i za „Mock location app“ odaberiti „Nothing“.

Izvori addictivetips
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.