Kako instalirati iGO navigaciju na Android uređaj? (sve rezolucije)

iGo navigacija je još uvek među najpopularnijim iako sada imamo veoma dobre potpuno besplatne navigacije koje rade bez interneta, o čemu sam već pisao.

Ali, ako ipak iz nekog razloga želite da instalirate iGo navigaciju na svoj Android uređaj, evo kako to možete učiniti.

Odricanje odgovornosti: iGo nije besplatna navigacija zato se odričem odgovornosti za uputstvo koje sledi. Nisam vlasnik materijala koji se nalazi u tekstu. Ovaj tekst služi samo da vas uputi kako da instalirate iGo navigaciju na svoj Android uređaj, a sve radite na sopstvenu odgovornost. Ja, niti bilo ko drugi, nisam odgovoran za eventualne štete i posledice po vas, ili vaš uređaj, usled korišćenja alata i informacija iz ovog teksta!

1) Preuzmite sadržaj

iGo navigacija obično dolazi u nekom paketu koji sadrži folder sa mapama, jezicima, POI tačkama… i .apk fajlom same aplikacije. I taj .apk je verovatno krekovan pa zato pazite.

Na ovom linku se nalazi u .zip formatu iGO navigacija sa mapama za Srbiju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru (Q2 2016), srpski jezik navigacije, srpski i engleski jezik aplikacije:

https://www.dropbox.com/s/hvq9sxpu9p4q3ma/iGO.zip?dl=0

Raspakujte .zip arhivu negde i videćete jedan iGO folder.

2) Instalacija

Ok, sada je potrebno da prebacite fajlove i foldere u telefon:

  1. Povežite svoj telefon sa računarom nekako, npr. preko USB-a (ja ću koristiti AirDroid)
  2. Ceo „iGO“ folder prebacite u internu memoriju telefona – bitno! U tom iGO folderu se nalazi sav sadržaj, između ostalog i .apk fajl
  3. Omogućite nepoznate izvore u svom telefonu i instalirajte taj .apk fajl – vidi kako.

igo navigacija

3) Struktura fajlova

Najbitniji vam je „content“ folder jer se u njemu nalaze folderi sa sadržajem koji možete menjati prema potrebama. Onaj Torrent sadrži SRB, BiH, CRO i MNE mape kao i poi tačke. Ali, ako želite da dodate nove mape, poi tačke, jezike, itd. onda to možete učiniti ovako:

  1. U folderu „lang“ se nalaze fajlovi za jezik same aplikacije
  2. U folderu „map“ se nalaze mape. Trenutno su ubačene za gore navedene države i iz perioda su drugog kvartala 2016. godine. Tu možete dodati mape po želji koje pronađete na netu (mape za iGO)
  3. Folder „poi“ sadrži poi tačke (point of interests) i trenutno postoje za već pomenute države iz pomenutog perioda
  4. I folder „voice“ sadrži glasove. Dakle, oni glasovi što vam govore da usporite, da skrenete itd. Trenutno se nalazi glas za srpski i glas za engleski.

Dakle, ako ne želite ne morate ništa menjati, možete odmah koristiti aplikaciju. Ovaj treći korak služi samo da objasnim kako možete sami dodati fajlove po želji.

Nakon toga pokrenite aplikaciju i to je to! Ovo je verzija za sve rezolucije.

Napomena: ako dobijete poruku „Unsupported voice“ onda samo iz foldera „Voices“ uklonite engleski i ostavite samo srpski.

-53%

28.44€

Grand Theft Auto V

-37%

37.99€

Call of Duty: World War II

-25%

44.99€

Far Cry 5

-35%

9.10€

Counter Strike: Global Offensive

-81%

5.79€

The Crew

-74%

5.19€

Euro Truck Simulator 2