iGO navigacija za Android 2018 (sve rezolucije)

iGo navigacija je još uvek među najpopularnijim iako sada imamo veoma dobre potpuno besplatne navigacije koje rade bez interneta (koristeći samo GPS), o čemu sam već pisao.

Ukratko o iGO navigaciji za one koji nisu upućeni, ili su možda u potrazi za dobrom navigacijom za svoj uređaj: iGO navigacija koristi GPS u telefonu za lociranje uređaja bilo gde u svetu (više o GPS lociranju). Kako bi korisnik znao gde se nalazi potrebna je mapa na kojoj će videti svoju lokaciju. Ova aplikacija koristi mape koje se skladište u sam uređaj kako bi mogle da se koriste bez interneta. Pored toga, iGO je popularna navigacija jer ima mnoštvo opcija kao što su vrste ruta, jednostavan intervejs sa dosta korisnih informacija, razna korisnička podešavanja… ali pored svega toga i podršku za POI tačke, zgrade, rasterske mape, glasove, jezike… Ima dosta informacija koje možete smestiti u telefon i sve radi bez interneta, potreban vam je samo GPS (što ima svaki pametan telefon danas).

BITNO: iGO više nije toliko popularna aplikacija za navigaciju bez interneta. Sada postoje mnogo bolje besplatne alternative! Pogledajte spisak aplikacija koje imaju Offline navigaciju na srpskom i koje rade na svim uređajima LINK.

Ali, ako ipak želite da instalirate iGo navigaciju na svoj Android uređaj, evo kako to možete učiniti.

Odricanje odgovornosti: iGo nije besplatna navigacija zato se odričem odgovornosti za uputstvo koje sledi. Nisam vlasnik materijala koji se nalazi u tekstu. Ovaj tekst služi samo da vas uputi kako da instalirate iGo navigaciju na svoj Android uređaj, a sve radite na sopstvenu odgovornost. Ja, niti bilo ko drugi, nisam odgovoran za eventualne štete i posledice po vas, ili vaš uređaj, usled korišćenja alata i informacija iz ovog teksta!

1) Preuzmite sadržaj

iGo navigacija obično dolazi u nekom paketu koji sadrži folder sa mapama, jezicima, POI tačkama… i .apk fajlom same aplikacije. I taj .apk je verovatno krekovan pa zato pazite.

Na ovom linku se nalazi u .zip formatu iGO navigacija sa mapama za Srbiju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru (Q1 2018), srpski jezik navigacije, srpski i engleski jezik aplikacije:

https://www2.zippyshare.com/v/ngCExTcE/file.html
https://www.mirrorcreator.com/files/YCSTXXIY/iGO.zip_links

ili preuzmi samo mape Q1 2018

Raspakujte .zip arhivu negde i videćete jedan iGO folder.

2) Instalacija

Ok, sada je potrebno da prebacite fajlove i foldere u telefon:

 1. Povežite svoj telefon sa računarom nekako, npr. preko USB-a (ja ću koristiti AirDroid)
 2. Ceo „iGO“ folder prebacite u internu memoriju telefona – bitno! U tom iGO folderu se nalazi sav sadržaj, između ostalog i .apk fajl
 3. Omogućite nepoznate izvore u svom telefonu i instalirajte taj .apk fajl – vidi kako.

3) Struktura fajlova

Najbitniji vam je „content“ folder jer se u njemu nalaze folderi sa sadržajem koji možete menjati prema potrebama. Ako želite da dodate nove mape, poi tačke, jezike, itd. onda to možete učiniti ovako:

 1. U folderu „lang“ se nalaze fajlovi za jezik same aplikacije
 2. U folderu „map“ se nalaze mape. Trenutno su ubačene za gore navedene države i iz perioda su prvog kvartala 2018. godine. Tu možete dodati mape po želji koje pronađete na netu (mape za iGO)
 3. Folder „poi“ sadrži poi tačke (point of interests) i trenutno postoje za već pomenute države iz pomenutog perioda
 4. I folder „voice“ sadrži glasove. Dakle, oni glasovi što vam govore da usporite, da skrenete itd. Trenutno se nalazi glas za srpski i glas za engleski.

Dakle, ako ne želite ne morate ništa menjati, možete odmah koristiti aplikaciju. Ovaj treći korak služi samo da objasnim kako možete sami dodati fajlove po želji.

Nakon toga pokrenite aplikaciju i to je to.

Radi za sve rezolucije! Ova verzija iGO aplikacije sama detektuje rezoluciju ekrana i kreira sys.txt fajl.

4) Rešavanje problema

Problem: global_cfg not found

Ako vam se pojavi greška koja u sebi sadrži reč „global_cfg“, onda u iGO preimenujte fajl „custom-sys.txt“ u „sys.txt“ i u njemu dodajte:

[folders]
has_secondary_root=0

Hvala Nik Sloter!

Problem: Unsupported voice

Ukoliko dobijete poruku „Unsupported voice“ onda samo iz foldera „Voices“ uklonite engleski i ostavite samo srpski. Ako ne pomogne, probajte da uklonite i „Voice_srb-Nevena-1.1.64290-f1.zip“.

Preporuka: umesto iGO navigacije možete koristiti mnogobrojne besplatne offline navigacije – Navigacija bez interneta na srpskom.

androidigoNavigacija
Komentari (158)
Dodaj komentar
 • petar

  Meni pise ovo
  User interface resolution(720×1232) is not suported or compatible skin can not be found .
  Exiting application .
  ima li resenja za ovo ?

 • ivan NS

  Radi sve ekstra, majsore svaka cast.

 • Shone

  U textu ti stoji da ubacimo u internu mem. a na slici ti je prikazano u sd card. Koja od ta dva ?

  • Stefan Marjanov

   To AirDroid aplikacija (koju sam koristio za transfer) tako prikazuje internu memoriju. Memorijska kartica je prikazana kao „External SD“, što je na slici odmah ispod.

 • Moke

  Da li se može ubaciti novi jezik, tj. naša slova, kod mene je haman izraelski alfabet??

  • Stefan Marjanov

   Može, samo ubacite u onaj folder za jezičke pakete. Potrebno je i u podešavanjima aplikacije odabrati željeni jezik.

   • Moke

    Hvala ti

 • Spale

  Nakon instalacije na samsungu S6 dobijam poruku: Missing or incomplete folder:/data/data/com.nng.igoprimoisr2013march24.javaclient/content/lang , ima li neko resenje ?

  • Stefan Marjanov

   Ta greška se javlja obično ako igo folder nije u internoj memoriji već na SD kartici. Ili ako aplikacija nema pristup tom folderu.

   • srdjan

    druze ne nudi mi da kucam pretragu gradova ve da biram iz sistema nesto sa jezikom-honor8

    • srdjan

     namestio sam hvala

 • Gandra

  Nakon instalacije dobijam poruku: Missing or incomplete folder:/data/data/com.nng.igoprimoisr2013march24.javaclient/content/lang

 • seid

  Pozdrav, Unsupported voice! i nakon sto sam uklonio engleski jezik…postoji li neko rješenje…hvala!

 • Dovla448

  I kod mene radi ali svaki put moram ponovo podesavati postavke!!!!?

  • Stefan Marjanov

   Verovatno aplikacija nema dozvolu da upisuje informacije u folder gde su fajlovi.

 • Baja

  poštovani,
  kad pokusavam da instaliram iz posebnog fajla iz interne memorije telefona (samsung edge 6) pojavljuje se „please insert your igo sd card“
  u telefonu ne postoji kartica sd
  kako dalje
  i odakle mogu da skinem mapu grcke
  unaprijed hvala
  Baja

  • Stefan Marjanov

   Folder mora da se zove kao što piše u članku i da bude u Root-u u internoj memoriji. Ako nije tako aplikacija će prikazati tu poruku.

 • Predrag

  Možeš li nam reci vrste fajlova za mape, adrese poi-e itd. unapred hvala

 • Mare

  Ok radi ali kad ga ugasis pa ponovo upalis trazi ponovo podesavanje

  • Stefan Marjanov

   Nije mi se to desilo, a nisam ni čuo da se nekome dešava. Štaviše, malo sam se „namučio“ da ručno obrišem sve podatke kako bih ponovo krenuo sa podešavanjem radi kreiranja ovog tutorijala.

 • nislija

  jos samo fali da radi… stalno izbacuje „user interface resolution 1080×1920 is not suported

  • Stefan Marjanov

   Našao sam bolju verziju i ažurirao članak. Testirano na veće rezolucije, probaj sad.

   • Kenan

    Meni takodze nece na vecu rezoluciju. Na manjoj radi super i bez problema. Moze li se to kako rijesiti ? Lp

    • Stefan Marjanov

     Kod mene na S7 (1440 x 2560) radi super. Tako da nisam se susreo sa problemom da ne radi na većim rezolucijama. Ne znam koja je veća od ove.

   • Nenad

    1440×2576 za lg g6

    • Čedo

     Instalirao sam aplikaciju u memoriju telefona (Huawei Mate 20 Lite ) Otvara se normalno ali GPS neće da poveže.Pre nekoliko dana se uključio i pratio je oko jedan kilometar i nestao je GPS i sada pokazuje da ga traži ali nikako da se poveže.Na Googl mapi uključi GPS i na Offline Mape Navigacia odmah ukopča i na ostalim aplikacijama ali na iGO ne povezuje. Instalirao sam i test aplikaciju za satelite i pokazuje da su aktivni njih nekoliko ali opet ne povezuje GPS.Na samoj iGO aplikaciji sam dozvolio sve pristupe ali opet neće da poveže iako je Lokacija uključena.Šta da još pokušam. Hvala unapred.Čedo.

   • Samsung j4+

    Jel postoji neki poseban razlog sto nece da radi na rezoluciji 1480×720 ? Probao sve ideje koje sam znao ali opet izbacuje istu gresku.