Kako podesiti tamnu temu za Chrome Developer Tools?

Koliko je Developer Tools kod veb pregledača bitna opcija za sve veb dizajnere i programere, ne moram ni da pišem. Problem je bela pozadina i crni tekst.

Neki programeri i veb dizajneri vole da imaju tamnu pozadinu u svim svoj alatima jer je prijatnije za oko, pogovo noću. A neki se protive tome. Bilo kako bilo, evo kako možete u par koraka podesiti tamnu temu za Chrome Developer Tools:

  1. Otvorite Developer Tools (Ctrl + Shift + I)
  2. Otvorite podešavanja za Dev Tools klikom na 3 tačkice u gornjem desnom uglu (ili pritisnite F1)
  3. Odmah među prvim opcijama je tema, odaberite „Dark“

chrome developer console dark theme (1) chrome developer console dark theme (2)

To je to! Mnogo je prijatnije ukoliko noću radite i držite ovaj prozor otvoren preko celog ekrana (npr. na drugom monitoru). Preporučujem još i f.lux softver koji smanjuje veštačku plavu, a samim tim i bol u očima. Ova opcija će uskoro biti dostupna u samom Windows 10 sistemu, o čemu sam već pisao.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *