Goodix napravio čitač otiska prsta preko celog ekrana! (video)

Kompanija Goodix, specijalizovana za senzore otiska prstiju, na MWC 2017 predstavila je najnoviju tehnologiju čitanja otiska prsta koja je ugrađena u sam ekran.

Senzor je smešten u samom AMOLED ekranu pa korisnik može postaviti svoj prst bilo gde kako bi izvršio autentikaciju, a ne na specijalno određeno mesto kao što je to recimo početni (Home) taster. Naravno, softverski se može namestiti posebno polje koje će prihvatiti otisak.

Takođe, podržava „borderless“ dizajn (telefon bez ivica) kako bi se još bolje uklopio u novitete koji nam dolaze. Znajući ovo, a takođe i poznavajući Xiaomi Mix telefon, pretpostavlja se da će se novi senzor naći u Xiaomi Mix 2 modelu.

Senzor je kompaktan i troši veoma malo el. energije pa je u kombinaciji sa AMOLED ekranom pun pogodak. Proizvođači telefona više neće morati da postavljaju poseban otisak prsta već će imati u samom ekranu spreman za programiranje.

Pored toga, pošto se radi o AMOLED ekranu, moguće je ostaviti napon senzora i ekrana kako bi korisnik mogao da otključa telefon prostim dodirom na isti bez potrebe da prvo uključi ekran.

Kako na zvaničnom Goodix sajtu piše, njihov novi senzor već koriste velike kompanije kao što su HUAWEI, OPPO, vivo, Xiaomi, ZTE, LG, Nokia, i ASUS. Nadamo se da će ova tehnologija postati standard.

Izvori: 1. Goodix
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *