Goodix napravio čitač otiska prsta preko celog ekrana! (video)

0

Kompanija Goodix, specijalizovana za senzore otiska prstiju, na MWC 2017 predstavila je najnoviju tehnologiju čitanja otiska prsta koja je ugrađena u sam ekran.

Senzor je smešten u samom AMOLED ekranu pa korisnik može postaviti svoj prst bilo gde kako bi izvršio autentikaciju, a ne na specijalno određeno mesto kao što je to recimo početni (Home) taster. Naravno, softverski se može namestiti posebno polje koje će prihvatiti otisak.

Takođe, podržava „borderless“ dizajn (telefon bez ivica) kako bi se još bolje uklopio u novitete koji nam dolaze. Znajući ovo, a takođe i poznavajući Xiaomi Mix telefon, pretpostavlja se da će se novi senzor naći u Xiaomi Mix 2 modelu.

Senzor je kompaktan i troši veoma malo el. energije pa je u kombinaciji sa AMOLED ekranom pun pogodak. Proizvođači telefona više neće morati da postavljaju poseban otisak prsta već će imati u samom ekranu spreman za programiranje.

Pored toga, pošto se radi o AMOLED ekranu, moguće je ostaviti napon senzora i ekrana kako bi korisnik mogao da otključa telefon prostim dodirom na isti bez potrebe da prvo uključi ekran.

Kako na zvaničnom Goodix sajtu piše, njihov novi senzor već koriste velike kompanije kao što su HUAWEI, OPPO, vivo, Xiaomi, ZTE, LG, Nokia, i ASUS. Nadamo se da će ova tehnologija postati standard.

Izvori Goodix
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.