Kako nadograditi Firefox na 64-bit verziju bez reinstalacije?

Ukoliko imate 64-bit verziju operativnog sistema, kada instalirate neki veb pregledač obično se instalira 64-bit verzija tog veb pregledača. Međutim, to nije slučaj sa Firefox-om. Ukoliko želite da instalirate Firefox x64 verziju, a bez gubitka trenutnih podataka, to možete učiniti na sledeći način.

1) Na ovom linku preuzmite Firefox x64 za jezik koji želite

firefox 64 install
Slika: saznajnovo.com

2) Pokrenite instalaciju, proces je uobičajan

firefox 64 install
Slika: saznajnovo.com

Tokom instalacije primetićete da u putanji foldera ne piše (x86) što znači da će se novi Firefox instalirati u folderu za 64-bit aplikacije, tj. neće se obrisati prethodna instalacija (x86).

firefox 64 install
Slika: saznajnovo.com

3) Kada se instalacija završi imaćete obe verzije instalirane.

Uđite u kontrolni panel i deinstalirajte x86 verziju. Ne brinite, sve informacije će biti sačuvane i prenete u Firefox x64 verziju.

firefox 64 install
Slika: saznajnovo.com

4) Pokrenite novi Firefox i proverite verziju

Verziju možete proverititako što ćete kliknuti na 3 horizontalne crtice u gornjem desnom uglu veb pregledača, zatim kliknuti na „?“ i na „O programu“.

firefox 64 install
Slika: saznajnovo.com
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *