Kako podesiti jačinu zvuka za svaku aplikaciju posebno?

Ako na svom Android uređaju često ručno podešavate jačinu zvona, medija, obaveštenja… kada ulazite i izlazite iz raznih aplikacija, ne morate to više raditi jer postoji jedna aplikacija koja će automatski podešavati zvuk za vas!

Primer: svaki put podešavate zvuk medija na 50% kada uđete u Youtube, pa posle smanjite na 0% kada izađete, i onda opet pojačate kada uđete u aplikaciju za muziku, pa opet smanjite kada izađete… Ili možda želite da se zvuk obaveštenja ugasi kada vam je Messenger pokrenut, ili aplikacija za poruke, i sl.

Ima nekoliko aplikacija ove vrste i obično nude malo opcija u besplatnim verzijama. Ja sam pronašao jednu koja nudi dosta mogućnosti u besplatnoj verziji i za sada nisam naišao na ograničenja. Možda je ogrničena na broj profila, ali ja nisam taj limit dostigao pa ne znam ni koji je.

Uputstvo:

1) Instalirajte „App Volume Control“ (free) sa Play prodavnice – link

2) Pokrenite aplikaciju i sačekajte da se izlistaju sve instalirane aplikacije

3) Pored svake aplikacije se nalazi mali prekidač kojim uključujete/isključujete profil za nju

4) Kada tapnete na ime aplikacije, otvaraju se podešavanja profila

5) Možete podesiti šta će se promeniti kada pokrenete aplikaciju

6) Pomerajte slajdere za zvuk zvona, obaveštenja, medija…

Napomena: možete odabrati koji će se tačno zvuk podesiti na zvučniku, slušalicama ili BT uređaju

7) Sad možete izabrati šta će se desiti kada zatvorite aplikaciju

Napomena: podrazumevano je podešena da se zvuk vrati u pređašnje stanje.

8) Kada ste sve podesili, u gornjem desnom uglu tapnite na ikonicu kako biste sačuvali profil

zvuk-za-svaku-aplikaciju-posebno
Slika: saznajnovo.com

To je to, na taj način podesite svaku aplikaciju. A u desnom panelu se nalaze izlistane i sistematske aplikacije, tj. aplikacije koje se nalaze u telefonu a koje niste vi instalirali.

Dodatno možete u podešavanjima same aplikacije (App Volume Control) podesiti da se prioritet da muzičkoj aplikaciji. Ako to omogućite, zvuk medija će uvek biti podešen iz aplikacije za muziku umesto pomoću predefinisanog profila.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  1. Moze li se preko ove aplikacije podesiti da se govorna navodjenja, sa navigacije na telefonu (Samsung galaxy f3 (2016)-verzija 5.1.1.) emituje preko zvucnika u automobilu.Telefon je uparen sa uredjajem u automobilu i imam Bluetooth, ali gorno navodjenje imam samona zvucniku telefona.
    Hvala na pomoci.
    LP

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *