Kako potpuno besplatno i legalno instalirati aplikacije koje se plaćaju?!

Verovatno znate da se Pro (pune) verzije nekih aplikacija plaćaju kako bi kreatori tih aplikacija unovčili svoj trud, vreme i znanje. Međutim, da li ste znali da možete preuzeti neke od tih aplikacija potpuno besplatno i legalno?

U jednom od prethonih članaka sam pisao kako da besplatno i legalno preuzmete PC igre koje se inače plaćaju, a sada pišem kako pronađete i instalirate takve mobilne aplikacije.

Zahvaljujući nekim drugim aplikacijama možete instalirati aplikacije besplatno koje se inače plaćaju. Možda postoji više, ali ja sam našao dve takve koje ću ovde i predstaviti.

#1 Amazon Underground

Ovo je projekat koji je pokrenuo Amazon i koji nudi kreatorima aplikacija da zarade na malo drugačiji način. Naime, kreatori aplikacija, koji žele da učestvuju u tom projektu, su u obavezi da ponude neku svoju aplikaciju besplatno na Amazon Underground, a pod uslovom da se ta aplikacija već nalazi na Play ili App store i da se plaća, ili makar da ima in-app plaćanje.

besplatne aplikacije koje se placaju amazon
Slika: amazon

E sad, pošto je preuzimanje njihove aplikacije besplatno, onda imaju drugi vid zarade koji Amazon obezbeđuje. Zarada funkcioniše tako što kreator aplikacije dobija po 0.002$ za svaki minut koji korisnik provede u aplikaciji. Dakle, 0.002x60x10.000 = 1.200 dolara autor može da zaradi za sat vremena ukoliko njegovu aplikaciju koristi 10.000 korisnika.

Kako da instalirate Amazon Underground:

  1. Preko mobilnog telefona posetite ovaj link
  2. Preuzmite .apk fajl i instalirajte prema ovom uputstvu
  3. Pokrenite aplikaciju i počnite sa preuzimanjem!

#2 AppSales

Play Store je uveo jednu jako zanimljivu opciju – aplikacije na sniženju. Dakle, kreator aplikacije može sniziti cenu svoje aplikacije na određeni period, ali i ponuditi je potpuno besplatno! Bilo bi teško pratiti ručno koje aplikacije su trenutno besplatn, pa zato postoji aplikacija.

appsales-besplatne-placene-aplikacije
Slika: saznajnovo.com

Kako da koristitie ovu aplikaciju:

  1. Instalirajte je sa Play prodavnice – link
  2. Pokrenite i idite desno do panela „Now free

To je to! Na tom ekranu možete pronaći aplikacije koje se inače plaćaju ali su trenutno besplatne. Tapnite na neku i otvoriće se više informacije među kojima je i link do Play prodavnice.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *