Kako pronaći email adresu bilo koje osobe?

Tražite email adresu nekog prijatelja sa kojim ste nise čuli dosta dugo? Ili možda nekog potencijalnog biznis partnera? Postoji nekoliko načina, alata, za traženje elektronske mail adrese bilo koje osobe koja je odlučila da je objavi javno na internetu.

Kako ne biste tražili ručno (jer često su dobro „sakrivene“) postoje alati i trikovi koji vam mogu u tome pomoći i skratiti vreme traženja. Ili možda čak pronaći negde gde vi ne biste pronašli da tražite ručno.

#1 Contact Out

Ovaj servis pronalazi, ne samo email adrese, već i linkove do Github-a, Twitter-a, ličnih sajtova.. itd. Tvrde da u bazi imaju preko 600 miliona email adresa, tri puta verifikovano sa 97% tačnosti. Mnoge velike kompanije tvrde da njihov AI algoritam bolje pronalazi podatke od konkurentskih rešenja, ali koliko je to tačno – ne znam. Probajte pa ocenite.

find anyone email adress

#2 Google

Google ima veoma moćnu pretragu i uvek tamo možemo krenuti da nešto tražimo. Ako želimo da pronađemo email adresu određene osobe, samo ukucajte: „Ime Prezime + email“ (bez navodnika). Naravno, ovde zamenite ime i prezime, a „email“ ostavite. Kako ovo radi? Google traži stranice na kojima se pominje ta osoba sa tim imenom i prezimenom i još reč „email“. Tako da, ako je ta osoba bilo gde na internetu ostavila javno email adresu, Google će pronaći.

Dodatno: ako želite da ciljate samo određeni sajt, ukucajte: site:nekisajt.com + Ime Prezime + email

find anyone email adress
Slika: maketecheasier.com

#3 Clearbit Connect (Chrome)

Ovo je Chrome dodatak koji vam prikazuje sve moguće informacije o osobi/kompaniji sa kojom razmenjujete mail poruke. Kako radi? Recimo znate da vaš prijatelj radi u toj firmi kao dizajner, i samo filtrirate osobe iz te firme koje su na radnom mestu dizajnera.

find anyone email adress

#4 Hunter servis

Dostupan i kao Chrome dodatak, ovaj servis pretražuje email adrese na nekom sajtu. Samo unesite link i on će pokušati da na celom sajtu pronađe sve email adrese. Napomena: da biste videli celu email adresu, morate se prijaviti na nalog.

find anyone email adress

To je neka lista besplatnih alata, a svakako postoje i neki koji se plaćaju i koji su, nadam se, nešto tačniji i imaju veću bazu. Recimo yesware.comvoilanorbert.comanymailfinder.com

Izvori: 1. maketecheasier
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *