Kako sakriti broj prilikom pozivanja?

Ukoliko želite da sakrijete broj telefona prilikom pozivanja, to možete učiniti veoma lako. Sada je još lakše nego na onim starim telefonima jer čak i sam Android ima u sebi tu opciju.

Metod 1: kako sakriti broj

Prvi metod za sakrivanje broja podrazumeva izmenu određenih postavki u Android telefonu. Tako da, ako niste vični tehnologiji, možete pogledati drugi metod koji je možda jednostavniji.

Prednost ove prve metode je što kada jednom podesite ne morate više, sem ako ne želite da vratite podešavanja.

1) Otvorite aplikaciju za pozivanje (obično nacrtana slušalica telefona)

2) Otvorite opcije u toj aplikaciji

Ukoliko nemate taster za opcije, onda tapnite na 3 tačkice u gornjem desnom uglu pa izaberite „Opcije“, tj. „Settings“.

3) Sad nađite opcije za pozive

Možda će pisati „Call settings“ ili „Opcije poziva“. A možda se nalazi pod „More settings“, tj „Više opcija“.

4) Pronađite opciju „Show my caller ID

Ova opcija se ne zove svuda isto, ali ako je telefon na engleskom razumete da je potrebno pronaći opciju koja u sebi sadrži „Caller ID“. Ako je telefon na srpskom pisaće lepo nešto tipa „Prikaz mog broja“ i sl.

5) Sada tapnite na tu opciju i isključite je

kako sakriti broj prilikom pozivanja
Slika: saznajnovo.com

Imaćete, uglavnom, tri opcije: podrazumevano, prikaži i sakrij. Ako je telefon na engleskom onda nešto ovako: default, hide number, show number.

Napomena kod ove prve opcije „Deafult“: ako niste već podešavali, ta opcija će biti izabrana. Ona će „pročitati“ podešavanja sa mreže za vaš broj, pa ako ste kod mobilnog operatera podesili da se broj ne prikazuje, onda će tako i biti. Ako niste ništa podešavali, onda će ova opcija prikazati broj.

Metod 2: kako sakriti broj

Kao što rekoh, ova metoda je jednostavnija i ne morate ništa podešavati. Mana ove metode je što postupak morate ponavljati prilikom svakog poziva.

Veoma je lako: pre nego što ukucate broj koji želite da pozovete samo dodajte ispred #31#. Dakle, ako želite da pozovete broj 06×123456 (gde je „x“ broj mreže, a radi za sve mreže) onda će krajnji format biti: #31#06×123456

Bitno: ako vam ovo ne radi, obratite se svom operateru da vam omogući sakrivanje broja. Recimo, u Telenoru ne možete koristiti ovu uslugu dok vam oni ne odobre.

To su dve najjednostavnije metode za sakrivanje broja. A vi, kao što sam spomenuo, možete kod operatera menjati podešavanja. Mada, ne vidim zašto ako možete pomoću prve metode uraditi isto to ali od kuće.

Uputstvo kako da napravite lažni poziv:

Kako napraviti lažni poziv, ili SMS, sa Android telefonom?

Ovde možete pročitati kako da blokirate poruke i pozive od određenih osoba:

[Android] Kako jednostavno blokirati poruke i pozive

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *