Kako ukloniti reklame iz Windows 10 fajl menadžera?

1

File Explorer koji dolazi uz Windows 10 ima lep dizajn i lepe opcije, ali takođe i lepo mesto gde Microsoft smešta reklame. Da, i ovde su ih ubacili…

Microsoft je ovu opciju nazvao korisnom jer će se tu pojavljivati uputstva za korisnike kako bi što bolje upoznali Windows 10. To je i donekle ok, ja volim te „tips and tricks“, ali su se malo oslobodili pa počeli da stavljaju reklame.

Jedan Reddit korisnik je postavio sliku na kojoj se vidi da MS reklamira OneDrive i 365 Office usluge. To je samo početak, mnogi diskutuju, i veruje se da bi upravo ta pozicija mogla biti još jedna u nizu gde će MS stavljati reklame (kao što je to slučaj sa Start-om).

Ali, dobra vest je da ih možete isključiti. Loša vest je što ćete na taj način isključiti i ostala, možda vama korisna, obaveštenja koja sam pomenuo.

Ako mene pitate, ovu opciju možete slobodno isključiti. Kao prosečan korisnik nećete ništa izgubiti, a samo ćete se otarasiti reklama. Evo kako to i da uradite:

1) Otvorite File Explorer

2) U gornjem levom uglu kliknite na „File“ (tj. Datoteka)

3) Izaberite „Change folder and search options“ (tj. Promeni opcije fascikle i pretrage)

disable-windows-10-ads-file-explorer
Izvor: saznajnovo.com

4) Kliknite na karticu „View“ (Prikaz)

5) Isključite opciju „Show sync provider notifications“ (tj. Prikaži obaveštenja dobavljača sinhronizacije)

disable windows 10 ads file explorer 2
Izvor: saznajnovo.com

6) Sačuvajte klikom na „Ok

To je to! Više ne morate da se plašite da li će vam Miro$oft tu nalepiti neki baner, promociju, nešto što svakako nećete kupiti.

Povezano:
1 komentar
  1. milojka marinkovic kaže

    mnogo dobro

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.