Saznaj Novo Push notifikacije (objašnjenje)

Pre godinu dana na ovom blogu su omogućene Push notifikacije. Kakve su to notifikacije, kako da se prijavite i šta vam one omogućavaju saznajte u ovom članku.

Pre svega, želeo bih da se zahvalim svima koji su se prijavili na Push notifikacije. Na blogu Saznaj Novo do sada, dakle za godinu dana, prijavilo se 25.000 korisnika za ovaj vid dostavljanja obaveštenja o novim tekstovima!

saznaj novo push notification stats
Slika: saznajnovo.com

Kakva su ovo obaveštenja?

Originalni naziv je „Push notifications“ a prevod nisam našao. U suštini, to su obaveštenja koja primate na svom računaru ili prenosivom uređaju, a šalju se preko veb pregledača (Chrome, Firefox, Safari). Mogu se slati i preko mobilne aplikacije, ali za sada tu opciju nisam uveo u zvaničnoj Saznaj Novo aplikaciji, jer ona ima svoja obaveštenja.

Ova obaveštenja dobijate čak iako niste otvorili Saznaj Novo sajt, dovoljno je da vam veb pregledač radi u pozadini na računaru, telefonu, tabletu…

Kakva obaveštenja se šalju?

Svima koji se dobrovoljno prijave na Push notifikacije šaljem obaveštenje kada se na blogu objavi novi članak. Tako da možete biti u toku čak iako niste na samom sajtu u tom trenutku. Nema spama, ne šaljem reklame, samo nove objave ili starije za koje smatram da su i sada u trendu.

Koliko često se šalju obaveštenja?

Maksimalno jedno obaveštenje na dan! Nikada nisam, a ni neću, poslati dva ili više u toku jednog dana. Obaveštenja se ne šalju automatski (kao što mnogi sajtovi to rade) već ručno sastavljam svako i pazim kada će biti poslato.

Kako da se prijavim?

Kada po prvi put posetite sajt u gornjem levom uglu se pojavi obaveštenje da li želite da primate obaveštenja sa ovog sajta. Ako ste odobrili onda je to to. Ukoliko ste odbili, onda se možete ponovo prijaviti na ovaj način:

enable push notification chrome
Slika: saznajnovo.com

1) Kliknite levo od linka sajta na „Bezbedno“ ili zeleni katanac

2) Videćete spisak dozvila za sajt

3) Kliknite na stavku „Obaveštenja“ i izaberite „Dozvoli“

Primer obaveštenja:

push notification example
Slika: saznajnovo.com
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

3 komentara

  1. Postovanje drugar nedavno sam poceo da vas pratim, imam jedno pitanje ako ne smetam.Imam. x96 mini android box kako bih mogao gledati iptv da se ne placa ako je moguce unapred hvala.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *