[Chrome] Pretražite tekst na više kartica odjednom

Standardna Chrome pretraga teksta na veb stranici pomoću prečice CTRL + F je dovoljna u većini slučajeva, ali nam nekada zatreba malo više opcija. Recimo, meni je zatrebala opcija da pretražim određeni tekst na više kartice odjednom kako ne bih morao da idem od kartice do kartice, pritiskam ctrl+f i enter.

Rešenje dolazi u vidu dodatka poda nazivom Search Plus. Ovaj dodatak ima još opcija, a to su razlikovanje malih i velikih slova (tzv. Case Sensitive) i ima istoriju pretraživanja. A rezultate možete sortirati, selektovati više kartica, zatvoriti ih…

Nakon što instalirate dodatak, kliknite na njegovu ikonicu u gornjem desnom uglu Chrome-a i pojaviće se prozor. U polje unesite željene reči i pritisnite Enter. Nakon toga videćete listu kartica gde je taj tekst pronađen. Kada kliknete na neku, ta kartica će biti označena kao i sam tekst.

Veoma jednostavno se koristi, a dosta je korisno. Dodatak možete instalirati sa ovog linka: Search Plus.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *