Uskoro ćemo na Android-u koristiti Paste bez Copy!

0

Ako vam je Copy – Paste sadržaja komplikovan proces na veb stranicama na vašem telefonu, dobra vest stiže iz kompanije Google.

Naime, Google testira tzv. „Copyless Paste“ opciju, odnosno, opciju koja će nam omogućiti da nalepite određeni sadržaj sa veb stranica bez prethodnog kopiranja. Kako?!

Ova opcija radi veoma jednostavno: sama će kopirati bitne informacije sa veb stranice kao što su email adrese, adrese lokacija, brojeve telefona, imena… i imaćete ih spremne kada želite da negde u neko polje nalepite.

copyless paste android
Slika: XDA

Iz Google-a kažu: „Ako se, recimo, nalazite na sajtu nekog restorana i prebacite se na aplikaciju Google Maps, tastatura će vam ponuditi da odmah nalepite ime tog restorana u polje za pretragu“. Takođe, dodaju i: „Podaci se skladište lokalno i ne šalju se na udaljene servere. Opcija ne radi u Incognito modu“ – što su dobre vesti.

Ovo je jedan primer samo dovoljan da razumete kako će ova opcija funkcionisati, a možete samo zamisliti koliko će skratiti vreme kopiranja sadržaja.

Copyless Paste opcija će biti dostupna u Chrome 59 verziji u chrome://flags (chrome://flags#enable-copyless-paste), a kasnije će postati i podrazumevano dostupna kada se testiranje završi.

Izvori XDA
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.