8 najskupljih predmeta iz igrica ikad prodatih

Jasno je da su igrice bile i biće profitabilan posao, pogotovo kada se radi o besplatnim igricama sa mikro-transakcijama. Neki ljudi su spremni da izdvoje ogromne količine novca na igrice, a lista koja sledi to i dokazuje.

#8 Manticore Crossbow (3.500$)

Item iz igrice Diablo III na koji je naišao igrač shineCDN košta oko 12.375b zlatnika u igrici, a u stvarnosti 3.500 dolara.

#7 Burning Team Captain hat (6.420$)

Radi se o itemu iz igrice Team Fortress 2 koji ne služi ničemu već je običan kozmetički detalj. Kape su u toj igrici popularne i služe samo da se igrači, koji ih imaju, hvale. Pomenutu kapu je kupio igrač Blopsposion za 6.420 dolara.

#6 Zeuzo (9.000$)

World of Warcraft karakteri na originalu se ne smeju prodavati prema Blizzard-ovim pravilima, ali je jedan igrač to otkrio tek nakon što je kupio nalog za 9.000 dolara. Na nalogu se nalazio karakter nivoa 70 klase Rogue sa legendarnim setom Twin Blades of Azzinoth, 4/5 Tier 6 opremom i nekim Hyjal/BT itemima. Blizzard je banovao nalog.

#5 Dragon Slaying Sabre (16.000$)

Kreatori igrice Age of Wulin su otišli korak dalje što se tiče kupovine itema. Oni su napravili aukciju predmeta koji još uvek nisu ubačeni u igru. Jedan kupac je kupio pomenuti item za 16.000 dolara.

#4 Ethereal Flame pink war dog (38.000$)

Zašto kupiti pravog psa kad možete kupiti virtuelnog koji emituje rozu boju oko sebe? Ni ja ne znam, ali jedan Dota 2 igrač je kupio kurira (životinja koja raznosi iteme u igrici tokom bitke) za 38.000 dolara.

#3 Amsterdam (50.000$)

Virtuelni svet „Second Life“ ima svoje tržište nekretnina, a valuta kojom se u igrici trguje se zove Linden dollars. Ta valuta se može konvertovati u prave dolare, i obrnuto. Od svih nekretnina, Amsterdam je najskuplji a jedan igrač ga je prodao na eBay sajtu za 50.000 dolara.

#2 Nest Egg (70.000$)

Entropia je igrica u kojoj se troši mnogo novca, i to pravog. Igrači mogu da zamene pravi novac sa virtuelnim koji se zove PED i da kupuju iteme. Većina itema u igrici donosi neko poboljšanje za igrača, ali neki i ne. Među tim beskorisnim predmetima se nalazi i Nest Egg koji služi samo za eto, da pokažete da ste bacili 70.000 dolara na igricu.

#1 Club Neverdie (635.000$)

Opet Entropia igrica i to sa razlogom, na ovu igricu se troši najviše pravog novca. Najskuplji virtuelni item ikad prodat je nekretnina Club Neverdie. Ovaj item (tj. nekretnina) je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda jer je prodat za neverovatnih 635.000 dolara.

Koliko ste vi najviše para dali za neki item u igrici?

Izvori: 1. Be Amazed
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *