Ad

Kako UVEK ubaciti USB iz prve?!

0
Ad
 

Stalno viđam statuse na kojima piše nešto otprilike „Ubacio sam USB iz prve. Danas me ništa ne može zaustaviti“ i slično i rešio da napišem članak o tome kako uvek ubaciti USB iz prve. To zapravo uopšte nije komplikovano, ne znam zbog čega je ljudima to večiti problem.

Ako budete videli da se neko žali kako USB ubaci uvek iz trećeg pokušaja, samo mu pošaljite ovaj članak i shvatiće da nije problem u USB kablu već u njemu i da nije zanimljiv.

Određivanje gornje i donje strane

USB simbol se uvek nalazi sa gornje strane, dok je simbol proizvođača sa druge strane (mada se nekad nalzi ispod USB simbola na istoj strani). Gornju i donju stranu možete razlikovati i po tome što se plastika u samom USB priključku nalazi sa zadnje strane, tj. suprotno od strane gde je USB simbol.

kako ubaciti usb iz prve

Kada gledate USB videćete da ima po dve rupice sa obe strane. Ako su rupice obojene onda je to DONJA strana, ako su rupice prazne onda je to GORNJA strana.

kako ubaciti usb iz prve

 

Kad uzmete USB u ruke možete da odredite gornju i donju stranu instant tako što ćete videti USB simbol, osetiti simbol ili videti rupice. Dakle, veoma je lako, imate tri indikatora čak. Svaki čovek sa minimalnom inteligencijom može da odredi gornju i donju stranu u deliću sekunde.

#1 situacija – USB je horizontalno postavljen

Ako je USB port postavljen horizontalno, u 99% slučajeva USB simbol ide GORE. Ipak, neki laptop računari imaju naopako okrenut USB port, ali je to retkost.

kako ubaciti usb iz prve
Slika: saznajnovo.com

#2 situacija – USB je postavljen vertikalno

Kod, recimo, televizora USB je u većini slučajeva postaljen vertikalno i ovde je veoma jednostavno: gornja strana uvek ide KA VAMA. Gornja strana je, da se podsetimo, ona koja ima simbol ili prazne rupice.

To je sva mudrost. Nije teško, zar ne?

pc igre povoljno steam wallet psn
Ad
Tvoja reklama ovde
Povezano:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.