Pronađite film po vašem ukusu pomoću veštačke inteligencije!

Ako volite da gledate filmove kao i ja, verovatno ste ih pogledali već dosta i imate problema sa pronalaženjem novih po vašem ukusu. Ne brinite, veštačka inteligencija se koristi svuda pa i u ove svrhe – traži filmove za vas.

Movix.ai je veoma jednostavan, a funkcionalan, sajt gde možete na osnovu nekoliko kriterijuma dobiti predloge filmova. Ono što ovaj sajt izdvaja od drugih je što koristi, kao što rekoh već, veštačku inteligenciju za generisanje rezultata, tj. predloga filmova.

Radi veoma jednostavno:

  1. Unesite naziv vašeg omiljenog filma i lupite Enter
  2. Pojaviće se lista predloga na osnovu tog filma, ali to je tek početak
  3. Lajkujte filmove koji vam se sviđaju i dislajkujte one koji vam se ne sviđaju
  4. Svakim (dis)lajkom algoritam generiše nove, još preciznije, predloge za vas

Sa desne strane možete videti filtere pa pomoću njih možete filtrirati, recimo, filmove iz određenih kategorija, izbaciti tagove koje ne želite (npr. horor, komediju…), izabrati ili izbaciti određene žanrove, i odabrati rejting.

ai movie suggestions
Slika: saznajnovo.com

Svaki put kada napravite neku promenu algoritam generiše novu listu, neke izbaci a neke filmove doda. Na vrhu se nalazi istorija vaših akcija pa ako ste napravili grešku možete je poništiti.

Još jedna dobra stvar kod ovog sajta je što kada kliknete na film pojavi se popup sa opisom, žanrovima gde pripada, oznakama (tagovi), slike, link do IMDb i možete pogledati trejler.

ai movie suggestions
Slika: saznajnovo.com

Ne morate se registrovati, samo krenite da tražite. Sajt će upamtiti vaše akcije i možete nastaviti čak i nakon što zatvorite karticu/veb pregledač. Ako ipak želite da krenete ispočetka, kliknite na reset ikonicu odmah pored pretrage na vrhu ekrana.

Ako ste pronašli film koji vam odgovara, možete ga pogledati preko Kodi-ja, o kome sam već pisao pa pročitajte.

Link do sajta: https://movix.ai/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *