Uštedite internet u Facebook aplikaciji

Facebook aplikacija koristi dosta internet protoka i verovatno se pitate da li postoji način da se uštedi. Postoji, i tu opciju je integrisao sam Facebook u svoju aplikaciju za pametne uređaje.

Postoje aplikacije za uštedu internet protoka, kao što su Onavo Extend i Opera Max, ali one rade na principu kompresije sadržaja kroz njihov VPN. Problem je što ne mogu da kompresuju saobraćaj koji se odvija u Facebook aplikaciji pa je Facebook uveo tu opciju.

Kako omogućiti uštedu internet protoka za Facebook:

1) Otvorite Facebook aplikaciju u svom telefonu

2) Otvorite desni meni i idite skroz dole

ustedeti internet facebook aplikacija
Slika: saznajnovo.com

3) Tapnite na „Data Saver“ opciju

4) Omogućite je

ustedeti internet facebook aplikacija
Slika: saznajnovo.com

Ispod imate i opciju da se štednja internet protoka onemogući automatski kada koristiti WiFi, pa može i to omogućiti, što da ne.

Sad se vratite na početnu stranicu i videćete na vrhu narandžastu boju i tekst koji vas obaveštava da li je ušteda omogućena ili ne (u zavisnosti da li ste na mobilnoj ili WiFi mreži). Odmah pored imate „Settings“ opciju pa možete onemogućiti uštedu odmah sa početnog ekrana.

ustedeti internet facebook aplikacija
Slika: saznajnovo.com
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *