Android aplikacija koja pomoću kamere prepoznaje rasu pasa

Manje iskusni ljudi ne umeju da prepoznaju koje je rase neki pas na prvi pogled. U te svrhe jedan student je kreirao aplikaciju koja prepoznaje rasu pasa preko kamere telefona.

Kako on piše, aplikacija je nova i u bazi sadrži svega 120 rasa pasa, međutim, trudi se i unapređuje aplikaciju. Naravno, pošto je student nema para da plaća super jake servere pa je aplikacija nekad malo usporena. Nećemo mu zameriti budući da je ideja odlična i da je on samo student koji programira u slobodno vreme (što je redak pojam kod studenata).

Kako aplikacija radi?

 1. Otvorite aplikaciju i pokrenite kameru iz nje
 2. Uslikajte psa
 3. Sačekajte da algoritam sve odradi za vas

To je to, ne može biti jednostavnije.

Pošto kod nas ima dosta rasnih pasa, verujem da će vam ova aplikacija poslužiti. Ali, ako ne uspe da prepozna rasu, ili još uvek nije dodata u bazu ili je pas mešanac.

Aplikacija je, naravno, besplatna:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.achandratre.doglens

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  • Sorry! This content is not available in your country yet.
   We’re working to bring the content you love to more countries as quickly as possible.
   Please check back again soon.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *