Microsoft pravi AI antivirus koristeći 400 miliona računara!

0

Kako su Ransomware virusi počeli da se rapidno pojavljuju i šire, kao što je WannaCry nedavno, Microsoft je odlučio da zaštitu Windows računara podigne na sasvim novi nivo. Oni to planiraju da urade nadogradnjom Windows Defender antivirusa, koji dolazi uz Windows, tako što će mu dodati veštačku inteligenciju koja koristi 400 miliona računara za zaštitu od virusa!

Kompanija navodi da će Fall Creators Update za Windows 10 OS omogućiti korisnicima da iskoriste prednosti cloud-connected zaštite u okviru Windows Defender-a. Na taj način svaki korisnik Windows 10 računara će imati zaštitu od ovakvih virusa gotovo instant zahvaljujući mreži koja će se izgraditi od računara koji takođe koriste ovu vrstu zaštite.

Ovakav sistem zaštite će sprečiti Ransomware, i slične, viruse čim se pojave jer kada minimalan broj računara prijavi virus ta informacija se šalje svima ostalima i antivirus počinje da deluje i uklanja virus na ostalim računarima.

Ova zaštita će biti integrisana u Windows Defender pod nazivom „Windows Defender Advanced Threat Protection“ (veoma kreativno) i koristiće mašinsko učenje (Machine learning) da detektuje i spreči viruse koji se rapidno šire.

windows-defender-atp-security-analytics
Slika: cnet.com

Kako CNET i TNW saznaju, ova opcija će biti omogućena samo za Windows enterprise korisnike za sada, a da li će biti i za obične korisnike – čekaju odgovor od kompanije Microsoft.

Po mom mišljenju ovakav pristup u borbi protiv novih opasnih virusa je logičan i mislim da će biti i efektivan.

Izvori cnet tnw
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.