Napravite bolji selfi prednjom kamerom u mraku pomoću ovih aplikacija!

Svega nekoliko Android telefona ima prednji blic, i on je veoma koristan ukoliko volite da pravite selfi fotografije, pogotovo u mraku. Međutim, šta ako vaš telefon nema prednji blic? Postoji rešenje u vidu aplikacije, dakle ne morate ništa dodatno kupovati.

Ove aplikacije rade na principu koji neki telefoni imaju već ugrađeno, recimo LG i noviji Samsung modeli, a to je maksimalno osvetljenje ekrana. Prilikom slikanja prednjom kamerom možete uključiti „blic“ i onda će ekran zasvetleti belom bojom što jače može i time osvetleti i vaše lice. Nije kao pravi blic ali pomaže dosta, pogotovo ako je potpuni mrak. A i pravi blic je dosta jači pa vam može zasmetati ako su vam oči naviknute na mrak.

Za Android

Pre svega proverite da li vaša aplikacija za kameru već ima ovu opciju. Obično se pojavi ikonica za blic (munja recimo) kada promenite na prednju kameru. Ako je nigde nema, onda možete instalirati neku od ovih aplikacija.

1) faceLIGHT Selfie Selfies Flash

front light selfie camera app android iphone

Ovo je veoma jednostavna aplikacija koja se lako koristi. Pokrenite je, tapnite na taster u sredini i to je to. Čim je pokrenete ekran će jako zasvetleti belom bojom pa budite spremni. Mana je što ima reklame (ali ne jako napadne) i u besplatnoj verziji možete za boju pozadine postaviti samo belu, žućkasto belu (Warm) i zelenu. Još jedna opcija je snimanje video zapisa isto sa „blicem“.

2) Night Selfie Camera

front light selfie camera app android iphone

Još jedna dobra aplikacija, po meni bolja od prethodne. Ono što ovu izdvaja jeste Burst mod do 10 slika i možete izabrati više boja pozadina. Takođe imate mogućnost snimanja video snimka, ali i tajmer za slike na 3, 5 i 10 sekundi.

3) Selfie Light

front light selfie camera app android iphone

Isto dobra aplikacija koja ima još i mogućnost dorađivanja fotografije nakon slikanja. Možete dodati efekte i menjati osvetljenje, balans bele… A uz to imate mogućnost promene boje „blica“ pomoću slajdera sa bojama.

Za iPhone

1) Selfshot – Front Flash Camera (free)

2) Nightly – Take selfies in the dark (free)

3) Front Flash – selfies in the dark (0.99$)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *