Online poručivanje hrane: kako jesti jeftino zahvaljujući internetu?

Dostava hrane je uveliko zaživela u gotovo svim mestima u Srbiji, ali je poručivanje telefonskim putem malo zastarelo. Zato je poručivanje hrane preko interneta nešto mnogo bolje iz više razloga i zašto ne iskoristiti sve pogodnosti interneta koje nam se pružaju? Kako i sam volim da jedem, a i volim sve što ima veze sa internetom, odlučio sam da vam predstavim jedan servis za naručivanje hrane.

Radi se o servisu pod nazivom Foody Club preko kojeg korisnici mogu naručiti hranu preko interneta u nekoliko poteza i za to biti nagrađeni.

Svako ko se registruje na sajtu, npr. preko ovog linka (referal), dobija 700 poena automatski, i još 100 ako lajkuje njihovu stranicu. Zatim, možete naručiti neku hranu i iskoristiti te poene da besplatno dobijete još neku hranu i/ili piće.

Primer: registrujete se i lajkujete stranicu i dobijete 800 poena. Zatim, npr., za 190 RSD naručite jednu pljeskavicu i za npr. 800 poena uzmete besplatno još jednu istu takvu (mada ne morate, zavisi ko šta nudi). Sve stigne na kućnu adresu besplatno (ako taj restoran šalje besplatno na vašu adresu) u roku od oko 30 minuta toplo upakovano (vreme dostave varira i piše na sajtu). Platite, dakle, 2 pljeskavice 190 RSD na kraju.

Ok, iskoristili ste 800 poena ali dobijete povrat poena za porudžbinu (jer od svake porudžbine dobijete 10% poena) i još 30 poena jer ako ostavite komentar za taj restoran.

Ako želite da zaradite još poena, pozovite prijatelja da se registruje i nakon registracije dobijate 300, a on 700 poena. Ukoliko se niste registrovali i želite da odmah dobijete 700 poena, registrujte se preko mog linka – OVDE.

Kako naručiti hranu za bodove?

Da biste uopšte mogli da naručite hranu za poene, morate naručiti nešto za novac. Otvorite spisak svih restorana i sa leve strane otkačite „Hrana za bodove„. Sada ćete videti gde sve možete zameniti bodove za hranu.

narucivanje hrane online poeni (2)
Slika: saznajnovo.com

Kada kliknete na neko mesto, videćete šta nude od hrane za bodove i koliko bodova košta. Ispod se nalazi klasičan jelovnik i eventualno karta pića.

Odmah gore, ispod naziva, možete videti cenu minimalne porudžbine, cenu dostave i vreme dostave. Bitno vam je da naručite nešto sa jelovnika za minimalnu cenu narudžbine ili skuplje jer tek tada možete uzeti nešto za bodove.

narucivanje hrane online poeni (2)
Slika: saznajnovo.com

Primer: minimalna porudžbina je 70 RSD, vi iz jelovnika naručite nešto za 70+ RSD (recimo pljseskavicu za 150 RSD), i u korpu dodate nešto sa liste jela za bodove (recimo plačainku za 500 poena). Na „kasi“ ćete videti koliko plaćate ukupno (150 RSD + dostava ukoliko se ona plaća), a hrana za bodove se ne plaća pa će samo pisati koliko će vam bodova sa naloga skinuti (u ovom primeru to je 500).

Savet: ako živite blizu restorana odakle naručujete, a na sajtu ne piše da li je dostava za vaš kraj besplatna, pozovite ih i pitajte. Ako kažu da imate besplatnu dostavu, prilikom kreiranja porudžbine u napomeni napišite da vam je rečeno da imate besplatnu dostavu (što je sigurno, sigurno je). I ne brinite, u porudžbenici na sajtu će vam uračunati cenu dostave iako imate besplatnu. I da, na tu ukupnu cenu (hrana + dostava) dobijate povraćaj poena od 10% iako vi niste zaista platili dostavu.

Nakon što poručite hranu, stiže vam obaveštenje i eventualno vas zovu da potvrde broj telefona ukoliko prvi put naručujete sa tog sajta. Kada pojedete to što ste naručili, idite na sajt i dodajte komentar kako biste dobili 30 poena (nije obavezno).

Napomena: ovo nije sponzorisan tekst. Pišem dobrovoljno jer mislim da im je ovaj sistem bodova zanimljiv i koristan. I hteo sam da napišem uputstvo za bodove jer je nekima malo nejasno.

Link: https://foodyclub.rs/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *