Ovaj Chrome dodatak prati promene na sajtu umesto vas!

Da li ste ikada pritiskali F5 svake sekunde na nekom sajtu kako biste što pre došli do određene informacije čim se pojavi? Ili možda znate da će se određena informacija pojaviti na određenom sajtu ali ne znate tačno kada i želite da prvi za to saznate a da ne čekate pored računara ceo dan?

Rešenje za ovaj problem nudi dodatak za Chrome pod nazivom VisualPing.

Ono što ovaj dodatak radi je praćenje određenog dela neke veb stranice i obaveštava vas kada se na tom delu desi neka promena. Ta promena može biti recimo sniženje cene nekog artikla, rezultati testova, ili bilo koja druga informacija. Na primer, možete postaviti da dodatak prati stranicu 100% snižene Android aplikacije na ovom blogu i kada se lista ažurira vi dobijate obaveštenje.

visualping chrome
Slika: saznajnovo.com

Primera ima raznih a možete podesiti dodatak da prati i više stranica, kao i interval proveravanja. Možete odabrati oblast na sajtu i to na dva načina: vizuelno (smo selektujte oblast) ili po elementu. Drugi način zahteva da označite HTML tag koji želite da pratite. Prvi način je lakši ali je drugi precizniji.

visualping chrome
Slika: saznajnovo.com

Jedino ograničenje je što vam računar mora biti uključen kako bi dodatak radio. Međutim, postoji i opcija serverskog praćenjenja pa će njihov server pratiti promene i tada možete vi vaš računar ugasiti. Mana je što je najkraći interval sat vremena, dok je kod one druge metode (koja zahteva vaš računar) najmanji interval jedna sekunda. Oba načina imaju svoje prednsoti i mane pa izaberite prema svojim potrebama.

visualping chrome
Slika: saznajnovo.com

Od dodatnih opcija imate da uključite/isključite zvuk obaveštenja, a takođe i da promenite melodiju sa liste ponuđenih, zatim imate opciju da li da se pojavljuju desktop obaveštenja (više o tome ovde), i na kraju možete izabrati način poređenja: vizuelno ili tekst.

visualping chrome
Slika: saznajnovo.com

Još jedna dobra opcija je izvoz i uvoz poslova (Jobs). Jer, kad kreirate praćenje to se vodi kao novi Job i smešta se u listu odakle možete da ih kontrolišete/menjate. Ta lista može da se izveze i uveze, recimo ako želite da nekome pošeljete vašu listu ili jednostavno ubacite u drugi računar.

VisualPing Chrome prodavnica

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *