Ovaj program prikazuje resurse sistema na Taskbar-u

4

Taskbar drži nekoliko bitnih komponenti korisničkog interfejsa Windows sistema: Start taster, zabeležene aplikacije, otvorene prozore, System Tray, sat i eventualno brzi prikaz radne površine. Dodatna mogućnost jesu prilagođene Toolbar trake koje se smeštaju između otvorenih prozora i System Tray dela.

Program pod nazivom XMeters kreira Toolbar koji sadrži informacije o resursima sistema: CPU, Storage, Network i Memory. Za svaku komponentu se može izabrati tri tipa prikaza, a to su: Bar, Pie i Text.

Podrazumevano je postavljeno da su sve komponente omogućene i to: CPU – Bar, Storage – Text, Network – Text, Memory – Pie. Možete menjati ponaosob tip prikaza, boje i interval osvežavanja. Besplatna verzija ima sve omogućeno samo što ne možete smanjiti interval isvežavanja ispod 3 sekunde.

xmeters windows settings
Slika: saznajnovo.com

Nakon klasične instalacije program će pokušati da kreira Toolbar i potrebno je da mu dozvolite to. Zatim se otvara prozor sa podešavanjima. Kada završite sa podešavanjima, zatvorite prozor i to je to!

Podešavanja ponovo otvarate kada kliknete desnim tasterom miša negde na taj Toolbar. Ako kliknete levim klikom otvara se Windows upravljač zadacima.

Link: https://entropy6.com/xmeters/

Povezano
PRIKAŽI KOMENTARE (4)