Ovaj program prikazuje resurse sistema na Taskbar-u

Taskbar drži nekoliko bitnih komponenti korisničkog interfejsa Windows sistema: Start taster, zabeležene aplikacije, otvorene prozore, System Tray, sat i eventualno brzi prikaz radne površine. Dodatna mogućnost jesu prilagođene Toolbar trake koje se smeštaju između otvorenih prozora i System Tray dela.

Program pod nazivom XMeters kreira Toolbar koji sadrži informacije o resursima sistema: CPU, Storage, Network i Memory. Za svaku komponentu se može izabrati tri tipa prikaza, a to su: Bar, Pie i Text.

Podrazumevano je postavljeno da su sve komponente omogućene i to: CPU – Bar, Storage – Text, Network – Text, Memory – Pie. Možete menjati ponaosob tip prikaza, boje i interval osvežavanja. Besplatna verzija ima sve omogućeno samo što ne možete smanjiti interval isvežavanja ispod 3 sekunde.

xmeters windows settings
Slika: saznajnovo.com

Nakon klasične instalacije program će pokušati da kreira Toolbar i potrebno je da mu dozvolite to. Zatim se otvara prozor sa podešavanjima. Kada završite sa podešavanjima, zatvorite prozor i to je to!

Podešavanja ponovo otvarate kada kliknete desnim tasterom miša negde na taj Toolbar. Ako kliknete levim klikom otvara se Windows upravljač zadacima.

Link: https://entropy6.com/xmeters/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

4 komentara

  1. Zasto meni ne radi? Pokusao sam sve i ne radi, jel potrebna neka posebna dozvola za ovaj program u kompjuteru ili samo ono sta me pita kod ukljucivanja programa?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *