Ovaj program prikazuje resurse sistema na Taskbar-u

4

Taskbar drži nekoliko bitnih komponenti korisničkog interfejsa Windows sistema: Start taster, zabeležene aplikacije, otvorene prozore, System Tray, sat i eventualno brzi prikaz radne površine. Dodatna mogućnost jesu prilagođene Toolbar trake koje se smeštaju između otvorenih prozora i System Tray dela.

Program pod nazivom XMeters kreira Toolbar koji sadrži informacije o resursima sistema: CPU, Storage, Network i Memory. Za svaku komponentu se može izabrati tri tipa prikaza, a to su: Bar, Pie i Text.

Podrazumevano je postavljeno da su sve komponente omogućene i to: CPU – Bar, Storage – Text, Network – Text, Memory – Pie. Možete menjati ponaosob tip prikaza, boje i interval osvežavanja. Besplatna verzija ima sve omogućeno samo što ne možete smanjiti interval isvežavanja ispod 3 sekunde.

xmeters windows settings
Slika: saznajnovo.com

Nakon klasične instalacije program će pokušati da kreira Toolbar i potrebno je da mu dozvolite to. Zatim se otvara prozor sa podešavanjima. Kada završite sa podešavanjima, zatvorite prozor i to je to!

Podešavanja ponovo otvarate kada kliknete desnim tasterom miša negde na taj Toolbar. Ako kliknete levim klikom otvara se Windows upravljač zadacima.

Link: https://entropy6.com/xmeters/

Povezano:
4 komentara
 1. Lazar kaže

  Zasto meni ne radi? Pokusao sam sve i ne radi, jel potrebna neka posebna dozvola za ovaj program u kompjuteru ili samo ono sta me pita kod ukljucivanja programa?

  1. Stefan Marjanov kaže

   Kada se završi instalacija program traži dozvolu da kreira toolbar. Ako ti se toolbar ne pojavljuje uopšte, desni klik na traku > toolbars > xmeters

   1. Lazar kaže

    Pokusao sam i to, nece ni tako. Svakako hvala puno na brzom odgovoru, Pratim tvoj sajt odavno i sve pohvale, svaka cast, za dosta stvari mi je pomogao!

    1. Stefan Marjanov kaže

     Probaj da reinstaliraš. Obavezno pokreni kao administrator instalaciju. Hvala :)

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.