Facebook omogućio direktan upload GIF animacija!

Facebook je omogućio upload GIF animacija što znači da više nećemo morati da ih objavljujemo sa eksternih linkova. GIF sada možete postaviti na Facebook-u isto kao i bilo koju drugu sliku ili video.

facebook direct gif upload (1)

Zanimljivo je da se GIF smešta u folder „Videos“ i tretira se kao video. Mislio sam da će napraviti posebnu kategoriju sa nazivom „GIF“, ali možda u nekoj budućnosti.

facebook direct gif upload (2)

facebook direct gif upload (2)facebook direct gif upload (2)

Kada se GIF otpremi na njihov server, pojavljuje se na vašem zidu sa ikonicom „GIF“ i možete pokrenuti klikom na istu – sve kao i do sad. Razlika je što nema izvornog linka na dnu animacije (normalno) pa se neće desiti da slučajno kliknete i odete na potencijalno zaražen sajt.

Desni klik na GIF i pojaviće se nekoliko opcija: Pause, Mute, Show video URL. Ako odete na video link otvoriće se samo zasebna stranica sa GIF animacijom, tj. tim „video snimkom“.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *