Kako, i zašto, postati Android Facebook Beta tester?

Facebook Beta je program dostupan za sve Facebook korisnike koji imaju Android uređaje. Ovaj program vam možda nije poznat jer ga Facebook nigde ne reklamira (koliko sam ja mogao da primetim), pa ću vam sad pokazati kako da se priključite.

Pre svega da odgovorim na nekoliko potencijalnih pitanja:

1) Da li je Beta za mene?

Beta verzija bilo čega služi za testiranje kako bi developeri otkrili greške i unapredili aplikaciju. U Beta verziji Facebook aplikacije možete naići na greške koje vas mogu ometati u korišćenju aplikacije pa ako volite da sve radi super i glatko, ovo možda nije za vas.

2) Da li dobijam nove opcije pre svih?

I da i ne. Facebook Beta program šalje različite opcije korisnicima pa ćete možda dobiti neku novu opciju a možda i ne, zavisi kako Facebook odluči. Oni šalju ažuriranja i opcije u zavisnosti šta im treba, pa tako mogu ciljati određene telefone, lokaciju, verziju sistema itd.

3) Šta trebam da uradim da bih pomogao?

Ništa, samo da koristite Facebook Beta verziju. Tokom korišćenja Facebook sakuplja podatke koje im trebaju, tako da ne morate da šaljete feedback i slično.

4) Cilj Beta testiranja?

Pre nego što Facebook pošalje zvanično ažuriranje svim korisnicima, prvo Beta korisnici dobiju to ažuriranje i testiraju kako bi standardnim korisnicima aplikacija radila bez problema. Dakle, vi ste iznad ostalih korisnika.

5) Prednosti?

Dobijate brže i pre svih nove opcije, uvek dobijate najnoviju verziju.

6) Mane?

Česta ažuriranja vas mogu nervirati posle nekog vremena, aplikacija može imati greške pa se i rušiti ponekad.

Ok, ako ste rešili da krenete u Beta testiranje, evo uputstva:

  1. Otvorite ovaj link preko veb pregledača u kojem ste prijavljeni na Google nalog koji koristite u Play prodavnici
  2. Kliknite na „Become a tester
  3. Sačekajte malo da se pojavi ažuriranje Facebook aplikacije u Play prodavnici

Facebook-Beta-Testing-Program_Step-2

I to je to! Kada otvorite Facebook aplikaciju u Play prodavnici videćete informaciju da ste Beta tester i možete ažurirati na Beta verziju. Dakle, ne morate instalirati zasebnu aplikaciju, već samo ažurirati postojaću.

Ako želite da odustanete od testiranja:

  1. Idite na ovaj link i kliknite „Leave the program
  2. Deinstalirajte Facebook aplikaciju
  3. Instalirajte je opet

facebook beta leave

Sad ćete imati običnu verziju.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *