Microsoft poklanja preko 300 stručnih e-knjiga!

0

Da, dobro ste pročitali, Microsoft lično nudi preko 300 e-knjiga koje su preuzete nekoliko miliona puta potpuno besplatno na njihovom blogu. Bez ikakve registracije i uslova koje morate ispuniti, samo jednostavno kliknite na format knjige koji želite i to je to!

Mora biti nešto skriveno u svemu tome? NE, sve je potpuno besplatno, samo odaberite format i preuzmite. U ponudi su knjige iz raznih oblasti računara, kao što su Windows 10, Office 365, Office 2016, Power BI, Azure, Windows 8.1, Office 2013, SharePoint 2016, SharePoint 2013, Dynamics CRM, PowerShell, Exchange Server, System Center, Cloud, SQL Server… itd..

Neke knjige su dostupne u samo jednom formatu, npr. DOC ili PDF, a neke i u više formata, kao što su MOBI i EPUB. Ali vi svakako možete konvertovati (recimo pomoću ovog online alata) u format koji vama treba.

Koliko knjiga možete preuzeti? Koliko god želite, nema ograničenja. Preuzmite i sve ako želite, i delite prijateljima ako želite, mada na blogu čak i piše da je poželjno da podelite link ka stranici za preuzimanje kako bi uvek imali najnoviju verziju.

Kako možete, i da li možete, preuzeti sve odjednom?

Na blogu piše da ne postoji jedan zip sa svim knjigama iz prostog razloga što autori žele da imaju mogućnost izmene knjiga. Recimo, naiđu na neku grešku i mogu lako da je isprave i postave novu verziju za preuzimanje. Ali, takođe piše da je moguće preuzeti sve fajlove sa stranice pomoću nekih dodataka za veb pregledač.

Drugo rešenje je PowerShell skripta koju je kreirao jedan korisnik, a nalazi se na stranici sa preuzimanjima ispod liste knjiga.

Stranica sa knjigama, pitanjima, odgovorima, uputstvima:

LINK

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.