Motion Stills Google aplikacija kreira kratke i stabilne GIF animacije

Želite kratke GIF animacije a da pritom izgledaju kao da su napravljene na stativu? Google je kreirao aplikaciju koja vam nudi upravo to. Ova aplikacija ima napredne softverske optimizacije za stabilizaciju slike (pitam se da li je to ista tehnologija koja je proslavila Pixel telefon) pa će vaša animacija izgledati kao da ste je pravili pomoću stativa. Efekat je još bolji ako vaš telefon ima OIS.

Animacije mogu biti dugačke do tri sekunde i automatski se kreira petlja tako da se ponavljaju beskonačno. Ne morate čekati da se animacija izrenderuje, čim završite snimanje ona se pojavljuje u galeriji, a do nje dolazite prostim prevlačenjem prsta ka gore. Ako želite da izbrišete neku, samo je prevucite levo. U podešavanjima možete odabrati kvalitet GIF animacije, a svaku animaciju možete sačuvati i kao video snimak tako što ćete je prevući desno u galeriji.

Međutim, to nije sve što ova aplikacija nudi. Za one koji vole Hyperlapse snimke, Google je ugradio i tu opciju. Pa tako možete kreirati ubrzane snimke do jednog minuta (s tim da će krajnji video biti dosta kraći) i koristiti Google-ov „trik“ za stabilizaciju snimka.

Motion-Stills

Kada otvorite animaciju iz galerije imate opciju da isključite/uključite stabilizaciju, uključite/isključite zvuk i da je podelite kao GIF ili video.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje, a možete je preuzeti sa ovih linkova: Android, iOS. Za Android korisnike, ukoliko vam piše da aplikacija nije dostupna za instalaciju, preuzmite .apk fajl i instalirajte prema ovom uputstvu koje sam pisao.

Izvori: 1. Android Police
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *