MS Paint ne odlazi zauvek, zaustavite paniku

0

Mediji svakako žele što više pažnje od korisnika i nju obično pokušavaju da dobiju kroz panične tekstove. Jedan od takvih primera je vest da Microsoft uklanja njihov Paint iz narednog velikog ažuriranja Windows 10 sistema. Da, to jeste tačno ali mediji će vam samo predstaviti jednu stranu priče kako biste vi kliknuli na tu vest i oni dobili posete, novac od reklama, povećali ego, i šta već ne znam ni ja.

Ok, MS Paint nije pronađen u najnovijem ažuriranju Windows 10 sistema „Fall Creators Edition„, ali to nije povod za paniku jer će Paint biti dostupan za preuzimanje iz Windows prodavnice potpuno besplatno! To vam nisu rekli? Eh…

Kako MS na svom blogu navodi, Paint je bio svima veoma drag alat za crtanje i ljudi su ga koristili 32 godine već, ali je vreme da se pređe na nešto savremenije. Tu nastupa Paint 3D alatka (sa kojom smo već upoznati) i ona će biti podrazumevana za uređivanje slika, a Paint klasični će biti dostupan za preuzimanje besplatno. Novi Paint 3D će dobiti nekoliko alatki iz starog Paint-a kroz ažuriranja, pa će to biti jedan univerzalan program za uređivanje slika u Windows 10 sistemima.

Ako želite, zvanično Microsoft saopštenje možete pročitati ovde:

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2017/07/24/ms-paint-stay/

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.