Kako da proverite sa kojih uređaja ste prijavljeni na vaš Facebook nalog?

Mnogi ne znaju da je moguće videti listu uređaja sa kojih je neko prijavljen na Facebook nalog, a isto tako i vreme i lokaciju kada i odakle je neko prijavljen. Ova lista se nalazi u Facebook opcijama i ukoliko nista znali da postoji, sada ću vam pokazati kako do nje da dođete i kako da se odjavite sa nekog uređaja.

Prvo je potrebno da odete na ovaj link:

https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view

Sada ćete videti listu uređaja i na vrhu uređaj koji je trenutno aktivan. Ako pristupate listi preko računara videćete svoj računar kao aktivan, pisaće „Active now“ plavim slovima. Pored toga i veb pregledač sa kojeg koristite Facebook.

facebook active device

Dalje u listi ćete videti ostatak uređaja preko kojih ste se, ili je neko drugi, prijavili. Na toj listi možete videti naziv uređaja, grad, državu, aplikaciju i vreme prijave. Uređaj može biti recimo model telefona, grad će biti verovatno neprecizan jer lokaciju uzima iz IP adrese, državu će verovatno pogoditi (ako se ne koristi Proxy ili VPN), aplikaciju će pogoditi i obično će pisati ili veb pregledač ili Facebook ili Messenger, i vreme prijave će biti tačno.

Desno od svake stavke videćete tri vertikalne tačke. Klikom na tu ikonicu imate opciju „Not you?“ i „Log out„. Prva opcija služi ukoliko mislite da ste hakovani i ne prepoznajete tu prijavu. Druga opcija služi da odjavite taj uređaj. Ako ne vidite sve sesije, dole levo imate taster „See more“ koji proširuje listu.

facebook login list

Ako želite da odjavite SVE uređaje (osim tog sa kojeg ste pristupili listi), na dnu desno imate opciju „Log Out Of All Sessions„. Nakon toga lista se resetuje i svi uređaji će biti odjavljeni. Ova opcija je dobra ukoliko ste davali drugim osobama svoj nalog i želite da im sada onemogućite pristup, ili ako ste hakovani.

Dodatno možete zaštititi svoj Facebook nalog pomoću ovog uputstva:

Maksimalno zaštitite svoj Facebook nalog

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Izvinite, uradio sam sve kako je pisalo i odjavio sam se od svih naloga na kojima sam bio prijavljen.Ostao je samo 1 i to za Chrome tj Pc ali pisee Pavlovac a ne Vranje jer sam preko Pc u Vranju jer zivim u Vranju.Da li pise Pavlovac zbog mesta interneta jer je moj internet mts.Zanima me jer pise da sam stalno povezan na fb iako nisam, da li je to neki bag ili greska?Ili treba da sacekam vremenski malo da se to resi??Samo od sebe ili kako?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *