Kako postaviti 360 Degree sliku za Facebook Cover?

360 Degree slike i snimci se sve više koriste, a Facebook se trudi da ih prvi integriše gde god je to moguće. Video snimci su dostupni već neko vreme, takođe i slike, a sad možemo kreirati i 360 naslovnu sliku za svoj profil.

Ako se sećate pisao sam kako da napravite ove fotografije pomoću Google kamere, a sada sama Facebook aplikacija poseduje kameru za kreiranje 360 slika. Evo kako to možete učiniti!

1) Ažurirajte Facebook aplikaciju na poslednju verziju (ili Beta). Radi na 138.0.0.19.93

2) Uđite u svoj profil

3) Tapnite na naslovnu sliku

4) Izaberite „Take a new cover photo

4.1) Ako vas pita za neke dozvole, samo odobrite sa „Allow

5) Otvoriće se 360 kamera

6) Okrenite telefon uspravno i poravnajte sa linijama na ekranu

7) Uslikajte prvu sliku a zatim pomerajte telefon polako u jednu stranu

8) Popunite celu panoramu ako želite, ako ne onda prekinite slikanje

Dakle, veoma jednostavno. Uživajte!

U video snimku imate klasične govore o familiji, ljudima koje volite, deljenju momenata… i ostale gluposti kako bi pokrenuli emocije kod ljudi i tako lakše prodali proizvod. Elem, prikazuju i kako da uslikate 360 sliku pomoću njihove kamere i postavite za naslovnu sliku. Ako ne želite da to uradite, možete takođe videti i kako izgleda jedna takva slika kada se postavi za Cover.

Izvori: 1. WeAreSocialMedia
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *