Kako pronaći smajli po nazivu (i proveriti šta znači)? ?

Smajlija nikad dosta, uvek nam zafali makar jedan koji najbolje odgovara situaciji koju želimo njime da dočaramo u poruci. Sada ih ima prilično dosta, ali i pored toliko smajlija na raspolaganju ne koristimo ih sve jer nas ili mrzi da ih tražimo (retko gde postoji pretraga), ili ne znamo šta znače. Problem kod ovog drugog primera je što su oni uglavnom manjih dimenzija i teško je uočiti šta je nacrtano sve, pa često dolazi do pogrešnog tumačenja.

Primer: da li ste znali da emoji sa spojenim rukama znači i „Osoba koja se moli“ i „Baci pet“?

Veliki problem je i što Facebook nema pretragu smajlija i nekad je teško pronaći onaj koji tražimo. Zato sam potražio na internetu i pronašao sajt sa (ja mislim) svim mogućim dostupnim smajlijima, i jedan Chrome dodatak kao alternativu.

Sajt

Na ovom sajtu možete pronaći smajli pomoću ključnih reči i videti šta on znači. Kada otvorite smajli možete ga videti u većoj dimenziji, opis, alternativne nazive, kada se pojavio, kako izgleda na raznim platformama (web, android, iOS…), unikod, trend (koliko je popularan), i na kraju povezane smajlije.

emojipedia prayer hands

Ono što mi se još sviđa kod ovog sajta je što nudi i spisak smajlija po unikod verzijama. Zanimljivo je videti koliko, i kojih, se smajlija dodavalo tokom vremena.

https://emojipedia.org/

Dodatak

Malo brže rešenje za pretragu je Chrome dodatak koji vam nudi smajlije poređane po kategorijama i koje možete pretražiti i kopirati. Dodatak ne nudi dodatne informacije kao onaj sajt, ali će vam poslužiti ako želite da na brzinu ubacite u poruku neki smajli.

emoji search for chrome

Emoji for Google Chrome™

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *